- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Litoralul românesc, destinația favorită pentru minivacanța de Rusalii. Gradul de ocupare a depășit pragul de 80%

19 Jun, 22:00 • Amarie Giorgiana
Litoraul românesc devine aglomerat! Se pare că românii optează pentru această destinație în minivacanța de Rusalii. Până în acest moment, gradul de ocupare a depășit pragul de 80%.
Litoralul românesc, destinația favorită pentru minivacanța de Rusalii. Gradul de ocupare a depășit pragul de 80%

Temperaturile ridicate din această perioadă îi fac pe români să își pună hainele în bajaj și să plece pe litoralul românesc în minivacanța de Rusalii. Doar în ultima săptămână, s-a înregistrat o creștere a ritmului de rezervări cu 40%. Majoritatea românilor optează pentru litoralul românesc în lunile iulie și august și  aleg sejururi pentru patru sau cinci nopți, pachetul mediu ajungând la 2.400 de lei, potrivit Gândul.

Litoralul românesc, destinația favorită de Rusalii

Duminică, pe 8 iunie, urmează să fie sărbătorite Rusaliile, zi cunoscută și sub numele de Pogorârea Sfântului Duh. În această sărbătoare, se marchează 50 de zile de la Paște, iar potrivit Codului Muncii, prima și a doua zi a Rusaliilor sunt declarate zile libere. Cum în acest an sărbătoarea pică duminică, luni, 24 iunie, va fi zi liberă pentru angajații statului.

Cu toate că cei mai mulți români și-au rezervat sejururi la mare în lunile iulie și august, unii vor să ajungă pe litoralul românesc și de Rusalii, în acest weekend.

Gradul de ocupare din stațiunile de pe litoral trece de 80%

Potrivit agențiilor de turism membre ANAT, gradul de ocupare înregistrat până în acest moment este de peste 80%. Astfel, peste 80.000 de turiști din colțurile țării urmează să își petreacă minivacanța de Rusalii pe plajă în acest weekend. Creșterea înregistrată este mai mare decât pe 1 Iunie, de Ziua Copilului, când gradul de ocupare a afost de 70%.

Citește și: Porumbul fiert, aliment de lux pe litoralul românesc! Cât costă o singură porție în 2024

Cele mai căutate stațiuni de pe litoralul românesc de către turiști sunt Mamaia, Eforie și Venus. Asta duce la o creștere de 20% a cererii în luna iunie, comparativ cu aceeași lună a anului anterior, potrivit Economica.

Prețurile pentru minivacanța de Rusalii diferă în funcție de unitatea de cazare aleasă și de facilitățile pentru care turiștii optează. Într-un hotel de două stele din stațiunea Venus, prețurile pornesc de la 128 de lei pe noapte, iar într-un hotel de patru stele din stațiunea Jupiter, la all inclusive, pentru o familie cu un copil, o noapte costă până la 879 de lei.

În același timp, în Mamaia, una dintre cele mai căutate stațiuni de pe litoralul românesc, un sejur all inclusive pentru trei nopți la un hotel de patru stele tariful pornește de la 1.436 de lei de persoană.

 

Citește și: În ciuda prețurilor tot mai mari, românii „se bat” pe cazările pe litoralul românesc. Cât trebuie să plătești pentru o singură noapte la Marea Neagră