România devine țara cu cei mai puțini șomeri, astfel localitatea cu aproape niciun șomer, reușește să-și ducă afacerile și administrația la un alt nivel.
Motivul pentru care localitatea are aproape zero oameni care nu muncesc este că elevii studiază meseria încă de la liceu, apoi intră direct în domeniu fără a mai sta pe gânduri. Aceștia își urmează visurile, pasiunile și au mai mari șanse de reușită.
Citește și: Românii nu se tem de dezastre. Bucovina și Maramureș au înregistrat cele mai puține polițe PAD
Cei mai mulți tineri care nu-și găsesc de lucru sunt cei din orașele mari și speră că acolo vor avea succes, pe când tinerii din Fărcașa din Maramureș luptă pentru a avea un venit bun, o viață decentă și vor să rămână unde s-au născut.
Administrația le-a pus la dispoziție elevilor din Fărcașa să învețe o meserie încă din școala profesionale, astfel încât atunci când termină liceul, ei deja vor avea abilitățile necesare pentru a nu sta la rând pentru un job în domeniu și ajută și la dezvoltarea comunei.
„Învăţ meseria de electromecanic, care mă pasionează. Şi îmi place să muncesc”, a declarat Sebastian, la Observatornews.ro.
Creșterea cifrei de afaceri este datorată numărului de 4.000 de locuitori, la care există un număr de 90 de agenți economici. Acest lucru duce la dezvoltarea administrației locale, la înmulțirea locurilor de muncă.
„Cifra noastră de afaceri este de 303 de milioane de euro. Sigur, urmează municipiul Sighet cu 273 de milioane. Sigur că am vrea să avem oraşe şi mai dezvoltate. Şi dorim să avem în jur de 5.000 de locuri de muncă”, a declarat primarul comunei Făcașa, potrivit sursei citate.
Alte articole: Stare de alertă în Maramureș. Motivul pentru care premierul țării a convocat de urgență CNSU