- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Locul din România desemnat „Destinația Anului 2024”. Este de poveste și cu multe surprize pentru turiști

27 Jun, 22:06 • stefan.vlad
Locul din România desemnat "Destinația Anului 2024". Țara noastră este plină de spații de poveste apreciate atât de români, cât și de străini, însă doar unul a luat premiul în acest an. Aici. vizitatorii de toate vârstele se pot bucura de atracțiile și surprizele pregătite.
Locul din România desemnat Destinația Anului 2024. Este de poveste și cu multe surprize pentru turiști

Locul din România desemnat „Destinația Anului 2024”. Românii ar trebui să se considere norocoși că s-au născut în această țară, care este binecuvântată cu peisaje de vis, clădiri impresionante, parcuri tematice și cu distracție.

Citește și: Spa-ul de lux la care intrarea costă doar 75 de lei! Se află la o oră distanță de România

Locul din România desemnat „Destinația Anului 2024”

Mini Transilvania Park, din județul Harghita, a fost desemnat câștigător al categoriei “Distracție și aventură” la “Destinația Anului 2024”. Locul se află la Băile Seiche, aproape de orașul Odorheiu Secuiesc și este singurul parc tematic și multicultural de la noi din țară.

Acesta deține 130 de machete care reprezintă clădiri și localități istorice, precum și castele, mănăstiri, cetăți medievale și biserici fortificate din Transilvania, potrivit Adevărul.

Turiștii sunt plimbați printre machete de o mini-mocăniță, iar atracțiile sunt pentru toate vârstele. De exemplu, copiii se pot bucura de o expoziție specială cu arme și steme medievale.

Intrarea costă 35 de lei pentru adulți. Pentru copii și pensionari, intrarea costă 20 de lei. Copiii mai mici de 3 ani beneficiază de intrare gratuită în parc.

Plaja din România unde șezlongul costă doar 15 lei pe zi

Sumele sunt exagerate la toate capitolele acum. Atât la cazare, cât și la mâncare și chiar la închieierea de șezlonguri. Dacă vrei să pleci la mare și știi la ce să te aștept, ei bine, ar trebui să știi că o cameră modestă în Mamaia costă între 300 și 600 de lei pe noapte. În Vama Veche, o cameră de două persoane ajunge la 150 – 300 de lei pe noapte.

Șezlong la plajă nu-și mai permite oricine să închiereze. Un șezlong în Mamaia costă 25 de lei pe zi, în luna iunie, iar în iunie va ajunge la 60 de lei. În Mamaia Nord sunt prețuri mult mai mari, un șezlong poate ajunge la 180 de lei.

Neputând face față prețurilor uriașe, românii au început să caute alte variante mai ieftine. Românii au ales plaja oltenilor de la Calafat ca să se răcorească în apa Dunării. În perioada de Rusalii, un șezlong la Calafat era doar 15 lei.