- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Locul din România în care s-a decis interzicerea nunților pe timp de noapte! Românii spun adio petrecerilor

09 Oct, 15:36 • Mălureanu Rebecca
Primarul din Târgu Jiu a decis să interzică organizarea nunților pe timp de noapte începând de anul viitor. Vor fi permise totuși petrecerile de Revelion și alte evenimente nocturne.
Locul din România în care s-a decis interzicerea nunților pe timp de noapte! Românii spun adio petrecerilor

Primarul

din Târgu Jiu, Marcel Romanescu dorește interzicerea nunților organizate pe timp de noapte și vrea ca petrecerile să se desfășoare doar pe zi. Edilul spune că ia în calcul sănătatea localnicilor, și consideră că în felul acesta ar evita oboseala de a doua zi, așa cum sunt atunci când petrec până în zori. Hotărârea acestuia permite ca alte evenimente organizate pe timp de noapte să fie acceptate.

Interzicerea nunților pe timp de noapte de anul viitor!

În 2025,  Consiliulul Local al municipiului Târgu Jiu, se va decide în acest sens. De anul viitor, cuplurile nu își vor mai putea organiza nunțile pe timp de noapte. Primarul dă de înțeles că adoptarea acestei idei vine ca o soluție pentru cei angajați ca ospătari, cât și pentru viitorii soți care nu s-ar mai duce obosiți la serviciu a doua zi. De altfel, mai adaugă că medicii nu recomandă servirea meselor la ore atât de târzii, fiind un obicei ce dăunează organismului.

Edilul a declarat și că se va reglementa în așa fel încât ora 1 să fie momentul de încheiere al evenimentelor de acest gen.

„O sa incercam s-o reglementam in asa fel incat poate ora 1 sa fie ora la care se inchide orice eveniment pe raza municipiului Targu Jiu de genul acesta.0.56 eu ma refer aici nu la evenimentele de nastere nu ma refer la evenimente de 30-40-50 de persoane, ma refer in primul rand la nunti, acelea sunt cu public numeros si cu numar de invitati foarte mare”, spune Marcel Romanescu, Primar Târgu Jiu.

Vezi și: Primarul din România cu salariu de lux. Edilul care a doborât toate recordurile financiare

Primarul dorește șă interzică doar nunțile pe timp de noapte, dar nu și alte evenimente, cum ar fi, de exemplu, zilele de naștere. Acesta a mai spus că vor face excepție de la regulă și vor putea fi organizate petreceri pe timp de noapte în noaptea dintre ani. Așadar, hotărârea pe care primarul a spus că o va lua se bazează, a declarat el, pe discuțiile pe care le-a avut atât cu antreprenorii de pe raza municipiului Târgu Jiu, cât și cu o parte dintre nuntașii cu care a schimbat păreri la evenimentele la care a luat parte.

Decizia va fi dată în anul 2025, pentru a ajuta nuntașii să își anunțe invitații din timp, că evenimentul va fi pe timp de zi și nu pe timp de noapte, așa cum știa toată lumea, informează Anamaria Ianc, jurnalist Digi24.

Citește și: Christmas Unboxed Sibiu 2024. Se deschide primul târg de Crăciun din România