- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Locul în care se găsește cea mai ieftină mâncare de pe litoralul românesc. Prețurile mici atrag clienții ca un magnet

02 Jul, 09:19 • Fundeanu Madalina
Unde poți mânca bine și cu bani puțini pe litoralul românesc în 2024. Se fac cozi interminabile de clienți la cele mai ieftine restaurante de la mare.
Locul în care se găsește cea mai ieftină mâncare de pe litoralul românesc. Prețurile mici atrag clienții ca un magnet

Litoralul românesc este acaparat de turişti în această perioadă. Au început concediile românilor, dar preţurile mari de la restaurante devin o adevărată provocare și îi fac să se întrebe unde pot găsi mâncare mai ieftină. Nu sunt puțini cei care se plâng că în acest ritm nu îşi vor mai permite să revină la mare, conform Bugetul.ro.

Partea bună este că există şi locuri în care nu trebuie să plătești o avere pentru mâncare, însă un mare dezavantaj este aglomeraţia. Se stă la cozi zeci de minute, după cum au povestit turiștii.

Unde poți mânca bine și cu bani puțini pe litoralul românesc în 2024

Valul de turişti din plin sezon estival face ca locurile în care găseşti cea mai ieftină mâncare de pe litoralul României să fie pline până la refuz. Românii se plâng că restaurantele au devenit anul acesta locaţii de lux.

Aceștia au venit din toate colţurile ţării pentru a se relaxa câteva zile la mare și sunt în căutare de câteva variante pentru a nu cheltui sume prea mari în concediu. Una dintre ele este mâncarea accesibilă. Aceasta se găseşte în orice staţiune de pe malul Mării Negre, la restaurantele de tip autoservire.

Ai mai putea citi și: Câți lei câștigă o studentă din Republica Moldova pe litoralul românesc: „Aș dori să îmi cumpăr un telefon nou”

Litoral România
Litoral România

La acest tip de restaurante, un prânz cu două feluri de mâncare, dar şi un desert costă aproximativ 200 de lei pentru o familie. Poate să pară un preţ mare, însă, în localurile obişnuite, sumele sunt cu mult mai mari. Există, totuși, și un minus: aglomeraţia.

Mâncarea este suficientă pentru fluxul mare de clienţi veniți pe litoral, mulţumiţi şi de diversitatea felurilor de mâncare. Spre exemplu, în Eforia Nord, meniul zilei conţine: ciorbă de pui cu tăieței, cartofi la cuptor cu cârnăciori şi castraveţi muraţi. Toate acestea au un preț de doar 25 de lei.

În cazul în care vrei să mai adaugi şi un desert, suma creşte, dar nu cu foarte mulți lei. Un mic costă 8 lei per bucată, în timp ce o ciorbă luată separat ajunge şi la 26 de lei. Cea mai scumpă este cea de burtă.

De asemenea, și restaurantele de tip autoservire din Mamaia sau Constantă sunt pline până la refuz de turişti înfometaţi.

„Am luat o ciorbă de burtă, nişte mici, o bere. Ca la mare. Fetiţa la fel, o ciorbă de tăieței. Cam 210 lei cu tot cu băutură şi mâncare”. „220 de lei. O porţie de piure cu chifteluţe, cartofi, crispy picanţi şi nepicanţi. frigărui, mici”, au spus românii.

Vezi și: Litoralul românesc, mai scump și cu 15% de la un sezon la altul. Cât dau românii acum pentru un sejur în stațiunile de la Marea Neagră