Se fac angajări în Armată. Noile condiții anunțate de MApN.
Ministerul Apărării Naționale (MApN) recrutează oameni care doresc să muncească în Armată! Anunțul de angajare este pentru cetățenii care doresc să îndeplinească serviciul militar în rezervă, în calitate de rezervist voluntar, conform Newsweek.ro.
Astfel, au fost scoase la concurs 4936 funcții de ofițeri, maiștri militari, subofițeri și soldați și gradați rezerviști voluntari în unităţi militare de pe întregul teritoriu național.
Se fac angajări în Armată. Noile condiții anunțate de MApN
Înscrierile pentru locurile de muncă disponibile în Armată se fac până pe data de 28 iunie 2024, doar la sediul Biroului informare-recrutare. De asemenea, la prezentarea la Centrul Militar Județean Botoșani, persoanele care doresc să îndeplinească serviciul militar în calitate de rezervist voluntar trebuie să completeze o cerere de înscriere.
În plus, aceștia trebuie să aibă un dosar complet cu următoarele documente:
actul de identitate, în original şi în copie;
certificatul de naștere, în original și copie;
certificatul de cazier judiciar, eliberat cu maxim şase luni înainte de data depunerii;
acte de studii şi/sau alte documente care atestă alte competenţe dobândite în viaţa civilă, în original şi în copie;
permisul de conducere valabil, în original şi în copie, dacă este cazul, pentru candidaţii fără pregătire militară, dacă îndeplinirea atribuţiilor postului pentru care candidează presupune conducerea tehnicii specifice;
livretul militar, în original şi în copie, dacă este cazul, numai pentru cei care deţin calitatea de rezervist.
instruirea candidaților fără pregătire militară: 09 – 27.09.2024.
Beneficiile pe care le au militarii
Conform prevederilor Legii nr. 115/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor militari, respectiv republicarea Legii nr. 270/2015 privind Statutul rezerviștilor voluntari, cei care lucrează în Armată beneficiază de anumite avantaje, printre care se numără:
posibilitatea continuării carierei în viaţa civilă;
cuantumul remuneraţiei acordate în perioada în care rezerviştii voluntari nu participă la instruire şi nici la misiuni este de 30 % din solda de funcţie, la care se adaugă solda gradului deţinut;
a crescut cuantumul indemnizației de instalare, prin adăugarea la solda de funcţie, a gradațiilor și a soldei de comandă, pe lângă solda de grad;
nu mai există obligația restituirii cheltuielilor de recrutare şi selecţie, în situația nesemnării/ nefinalizării contractului;
au fost eliminate limitările privind plecarea rezerviștilor voluntari în străinătate;
există posibilitatea repartizării în funcții, fără a mai susține probele de selecție, a rezerviștilor proveniți din cadre militare în activitate și soldați/gradați profesioniști, în primul an de la trecerea în rezervă.
cursuri gratuite, potrivit reglementărilor aplicabile personalului militar în activitate, în funcție de nevoile unităților militare.