Liderul RCA trece printr-un control de proporții, conform stiripesurse.ro. Compania Euroins este verificată dur în momentul de față de Autoritatea de Supraveghere Financiară. Constatările vor fi transmise public de inspectori.
Lovitură neașteptată pentru liderul RCA. Inspectorii ASF s-au autosesizat și au început un control de proporții în cadrul companiei. Euroins este considerat cel mai mare asigurator RCA, având cota de 31% pe piață. Compania a acumulat subscrieri totale anuale de peste 500 milioane de euro.
Inspectorii ASF au inițiat un control de proporții pentru cel mai mare asigurator RCA. Aceștia încearcă să afle dacă liderul de piață are nevoie de un capital suplimentar sau nu. De-a lungul timpului, compania a întâmpinat multe situații dificile, fiind obligată de multe ori să aducă sume mărețe la capital.
„Este în curs de desfăşurare o acţiune de control la această societate. Rezultatele controlului vor fi făcute publice în momentul finalizării acestuia, după parcurgerea tuturor paşilor legali. Până la finalizarea acţiunii, ASF nu poate face publice aspecte cu privire la indicatorii de solvabilitate sau la alţi indicatori care vizează activitatea societăţii” este declarația reprezentanților ASF, pentru Zf.ro.
Te-ar putea interesa și: Euroins primește o nouă sancțiune record! ASF a amendat compania cu peste 300.000 de lei
Liderul de piață nu se află pentru prima oară în controlul inspectorilor ASF. În ultimii 3 ani, compania a fost verificată de 17 ori. Sancțiunile aplicate au depășit suma de 16 milioane de lei. Ultima amendă pe care compania a primit-o este în valoare de 309.400, pentru plata datorată clienților și întârzierea soluționării cererilor. Cel mai mare jucător în piața RCA a răspuns public acestei situații.
„Compania depune toate eforturile în vederea soluţionării cât mai rapide şi mai eficiente a tuturor dosarelor de despăgubire. Astfel, compania are un volum semnificativ de cereri de despăgubire, gestionând aproximativ 160.000 de cereri de despăgubire pe an şi efectuând plăţi de aproximativ 1,3 mld. lei anual.
Ne asigurăm ca fiecare dosar de cerere de despăgubire face obiectul unei analize corespunzătoare, iar închiderea unui dosar este documentată şi semnată în mod corespunzător. Amenda ASF se referă la un număr de 72 de dosare din totalul de 160.000 dosare soluţionate şi aceste întârzieri neintentionate sunt cauzate de volumul mare de procesare. Toate măsurile de îmbunătăţire a acestor proceduri sunt luate în considerare pentru a evita aceste situaţii”, susțin reprezentanții Euroins.
Citește și: RCA 2023. Cel mai avantajos tip de poliţă, şoferii optează masiv pentru decontare directă