Lovitură dură pentru LIDL. Dulciurile iubite de copii, „Patrula cățelușilor”, au fost retrase de la raft, după ce s-a descoperit că aveau link spre un site pentru adulți, a transmis Le Figaro.
Este vorba de supermarketul LIDL din Marea Britanie, care a emis o alertă de rechemare urgentă pentru dulciurile vândute sub marca „Paw patrol” din cauză că ambalajele lor era indicat un site web care avea „conținut explicit nepotrivit pentru copii”.
În urma controalelor, clienții au fost nevoiți să returneze produsele înapoi la finalul lunii august.
„Lidl recheamă produsul de marcă menţionat mai sus deoarece am fost informaţi că URL-ul furnizorului de pe spatele ambalajului a fost compromis şi direcţionează utilizatorul de internet către un site al cărui conţinut nu este potrivit pentru copii”, a precizat Lidl într-un comunicat de presă.
Potrivit ziarului britanic The Sun, că cei care au făcut sesizare cu privire la aceste produse au fost clienții.
„În mod normal, nu mă uit la site-urile de pe ambalaje alimentare, dar aceasta era o companie de care nu auzisem niciodată, aşa că m-am gândit să arunc o privire. Am fost îngrozită. Cum s-a putut întâmpla aşa ceva? Te-ai gândi că trebuie să treci prin multe verificări înainte de a pune pe ambalaj!”, a declarat o clientă.
De asemenea, un alt cumpărător a subliniat menţionarea cuvântului „copii” în URL-ul înşelător. „Este dezgustător având în vedere tipul de conţinut prezentat pe acest site”, a spus acesta.
Potrivit The Sun, adresa de internet făcea legătura cu un site pornografic găzduit în China. Între timp, site-ul a fost dezactivat. În ciuda acestui fapt, Lidl spune că a lansat o anchetă împreună cu furnizorul său, pe lângă campania națională de retragere a produselor.
producătorul biscuiților Paw Patrol a dat recent faliment, iar hackerii au cumpărat apoi numele de domeniu al mărcii pentru câțiva euro, în ideea de „cybersquatting”. Este o modalitate ieftină de a profita de vizitele pe care site-ul producătorului le primea până acum. Utilizatorii de internet pot cădea cu ușurinţă în capcana hackerilor, deoarece site-ul rămâne foarte vizibil în rezultatele motoarelor de căutare timp de mai multe săptămâni. Linkurile către site-ul corupt rămân active, chiar dacă conținutul acestuia s-a schimbat radical.