- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură dură pentru români. Guvernul taie 50% din bani

14 May, 09:20 • Bumbeneci Diana
Guvernul taie 50% din sporurile bugetarilor. Iată cine va fi afectat.
Lovitură dură pentru români. Guvernul taie 50% din bani

Guvernul

are în plan să taie din sporuri şi să reducă veniturile bugetarilor care nu atrag fonduri europene. În acest sens, mai multe categorii de funcţionari ar putea pierde până la 50% din salarii.

Guvernul taie din salariile bugetarilor

Angajații care nu au reușit să aducă bani europeni sau care au roiecte blocate riscă să piardă aceste sporuri care sunt încasate inclusiv de primari. Ministerul Finanţelor trebuie să îi prezinte premierului lista „privilegiaţilor” şi acesta să decidă cine îşi pierde banii.

Ai mai putea citi și: Se dă startul ajutoarelor financiare umflate de la stat! Cine primește 50.000 de euro fonduri nerambursabile

Bani de la Guvern
Bani de la Guvern

Sporul care a fost acordat în luna martie reprezintă pentru unii aleşi locali o majorare a salariului cu 50 de procente, așadar, o sumă colosală care poate fi luată degeaba de cei care nu atrag fonduri și nu duc proiectele la bun sfârșit.

Spre exemplu, primarul Capitalei primeşte 6000 de lei în plus la salariu, iar un primar de comună, în jur de 3000 de lei în plus, iar în multe dintre cazuri nici nu se atrag fonduri europene și sporurile sunt oferite pe nedrept.

Ce alte sporuri se mai oferă

Un primar mai poate primi spor de vechime, spor de radiații, spor pentru munca suplimentară, spor pentru persoanele cu handicap, indemnizații de vacanță și pentru deplasări în interesul muncii, precum și sporuri de stres, sau premii de excelență.

„Premiile de excelenţă individuale lunare nu pot depăşi, anual, două salarii de bază minim brute pe ţară garantate în plată şi se stabilesc de către ordonatorii de credite în limita sumelor aprobate în buget cu această destinaţie, în condiţiile legii, avându-se în vedere elementele prevăzute la alin. (2), cu consultarea organizaţiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, după caz, cu consultarea reprezentanţilor salariaţilor, acolo unde nu sunt constituite astfel de organizaţii sindicale.”, este prevăzut în lege.

Ai mai putea citi și: Planta care îmbogățește românii peste noapte! Se obțin 30.000 de euro la hectar

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult