Lovitură pentru angajații din ANAF și Finanțe. În ședința de ieri, coaliția de guvernare a refuzat măsurile agreate de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, informează profit.ro.
Marcel Boloș a făcut mai multe promisiuni în fața angajaților din ANAF și Finanțe pe data de 11 august, în ceea ce privește egalizarea salariilor și păstrarea tuturor salariaților în contextul în care ordonanța de reducere a cheltuielilor în sectorul bugetar înaintează în ritm alert. Se pare că măsurile propuse de ministrul de Finanțe nu au fost acceptate de coaliția de guvernare.
Citește și despre următorul subiect: Cine sunt bugetarii care vor fi dați afară! Marcel Boloș anunță luna în care ar putea să fie pusă în aplicare ordonanța austerității
„Din informații de ultim moment, aseară a avut loc o întalnire între membrii coaliției, prilej cu care ministrul Finanțelor a propus aprobarea măsurilor agreate cu noi prin Procesul verbal semnat în data de 11.08.2023.
Măsurile propuse de ministru pentru stingerea conflictului din cadrul Ministerului Finanțelor se pare că nu au fost acceptate. Motivele exacte care au stat la baza respingerii acestora nu le cunoaștem, probabil mâine ni se vor prezenta”, arată SindFisc, unul dintre sindicatele angajaților din ANAF și din Ministerul de Finanțe.
Salariații din cadrul celor două instituții de stat au obținut promisiunea guvernanților că nu se vor efectua disponibilizări. Totodată, aceștia au fost asigurați că va exista un termen până la care va fi prezentat un act normativ prin care se vor egaliza salariile la nivelul maxim în plată în cadrul sistemului fiscal.
Unul dintre sindicatele din ANAF și Ministerul de Finanțe a protestat și în această săptămână. Totul s-a întâmplat în pofida înțelegerii de pe 11 august. Din acest punct de vedere, Dorin Modure (Solidaritatea) a atenționat că greva de avertisment este ultimul demers cerut de lege înainte o grevă propriu zisă.
„Motivele sunt mai multe, sunt mai vechi, le-am tot anunţat în ultimele luni.
Am tot încercat să negociem cu Guvernul, nu am reuşit. Noi vrem să păstrăm locurile de muncă, să păstrăm veniturile şi un statut propriu”, a spus Dorin Modure.
El a menționat că cererile angajaților nu sunt nerealizabile. Mai mult decât atât, sindicaliștii au oferit și soluții pentru solicitările propuse.
„După aceasta trebuie să treacă minimum două zile şi putem să declanşăm greva propriu-zisă. Probabil către asta ne vom îndrepta, dar este de durată, trebuie să rezolvi nişte proceduri, trebuie să vedem dacă Guvernul este dispus să discute cu noi şi să mai rezolve din solicitări sau nu. Deci nu ştim ce va fi în viitor, dar următorul pas posibil este greva propriu-zisă”, a declarat Dorin Modure.
Te-ar putea interesa și: Revolta de la Finanțe le taie bugetarilor din salarii! Ministrul Boloș a anunțat cine sunt românii care pierd 700 de lei din buzunar