Electromontaj SA, una dintre cele mai importante companii din domeniul proiectării și realizării lucrărilor energetice din România, a semnat un parteneriat strategic pe 10 ani cu TenneT BV, operatorul olandez de transport al energiei electrice, pentru o valoare impresionantă de 1,75 miliarde de euro. Această tranzacție vine într-un moment în care Europa are nevoie urgentă de investiții în infrastructura energetică, iar Electromontaj joacă un rol important, fiind implicată în peste 200 de proiecte naționale și internaționale, potrivit bugetul.ro.
Te-ar mai putea interesa și: Pericol iminent pentru piața energetică. Furnizorii avertizează că plafonarea prețurilor riscă să dezvăluie un colaps financiar
foto: Electromontaj SA
Colaborarea dintre cele două companii a început în 2021, iar în prezent, Electromontaj este implicată în 4 proiecte majore de modernizare a liniilor de înaltă tensiune în Olanda. Printre acestea se numără un proiect de mare amploare, care presupune construirea unei noi linii de 380 kV între Rilland și Tilbur, cu instalarea a 200 de stâlpi și întinderea a 2.000 km de conductoare. Obiectivul acestui proiect este creșterea capacității rețelei TenneT cu cel puțin 30%, iar contractul prevede și modernizarea a 600 km de linii electrice existente și construirea a 400 km de linii noi.
„Contractul are o perioadă de 10 ani şi pe parcursul lui vom desfăşura activităţi specifice industriei: modernizări de linii electrice de înaltă tensiune deja existente, proiectare, construire linii noi, conform specificaţiilor viitoarelor proiecte ale clientului TenneT BV. Echipele vor fi alocate conform cerinţelor proiectelor şi complexităţii lor“, a declarat Ionuţ Tănăsoaica, directorul general al Electromontaj.
În 2023, Electromontaj a avut o cifră de afaceri de aproximativ 673 de milioane de lei, înregistrând o creștere de 52% față de anul anterior. Compania face parte dintr-un grup puternic, care include și firme precum Emfor, Iproeb, Electrotehnica și Hidroconstrucția. Grupul deține unități de producție în București și Câmpina și este dotat cu stații de încercări pentru testarea stâlpilor de înaltă tensiune, consolidându-și poziția în sectorul energetic internațional.
Te-ar mai putea interesa și: România va găzdui o centrală unică în Europa. Proiectul uriaș care va revoluționa industria energetică