- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru mii de români! Pensii tăiate brusc. Cazul care a fost semnalat de foști angajați ai CEO uimește pensionarii

16 Sep, 18:15 • Bugiu ⁠Ana Maria
Recalcularea pensiilor a adus bucurie, dar și mari dezamăgiri în rândul pensionarilor. Cazul care a fost semnalat de foști angajați ai CEO uimește pensionarii.
Lovitură pentru mii de români! Pensii tăiate brusc. Cazul care a fost semnalat de foști angajați ai CEO uimește pensionarii

Recalcularea pensiilor a adus schimbări semnificative pentru mulți seniori din țară, generând bucurie, dar și nemulțumire. Unii pensionari au beneficiat de majorări substanțiale ale veniturilor, iar alții s-au confruntat cu scăderi considerabile, potrivit bugetul.ro.

Printre cei afectați negativ se numără și doi foști angajați ai Complexului Energetic Oltenia, ale căror pensii au fost reduse foarte mult după recalculare. Această situație a creat confuzie și nemulțumire în rândul vârstnicilor.

Te-ar mai putea interesa și: Casa de Pensii anunță cine sunt românii care pot ieși mai devreme la pensie, fără penalizare. „Trebuie să îndeplinească o singură condiție”

foto: calcul pensii

Lovitură pentru mii de români! Pensii tăiate brusc. Cazul care a fost semnalat de foști angajați ai CEO uimește pensionarii

Doru Crăete, fost lider de sindicat la Sucursala Electrocentrale Rovinari, și soția sa, Mariana Crăete, fostă angajată a Complexului Energetic Oltenia, au primit o veste neplăcută de la Casa de Pensii Gorj: pensiile lor au fost recalculate, iar rezultatul a fost o scădere a veniturilor destul de mare.

După recalculare, Doru Crăete a observat o reducere a pensiei sale cu 200 de lei, iar pensia soției sale a fost diminuată cu 570 de lei. În total, familia Crăete a văzut o scădere a veniturilor de aproape 800 de lei pe lună din cauza recalculării.

Pe de altă parte, situația este diferită pentru majoritatea pensionarilor din județul Gorj. Din aproximativ 82.000 de pensionari din județ, peste 60.000 vor beneficia de majorări ale pensiilor în urma recalculării.

Dintre aceștia, 30.500 vor primi o creștere a pensiei de până la 500 de lei, 17.000 vor vedea o creștere între 500 și 1.000 de lei, iar 11.000 vor avea pensii majorate cu sume cuprinse între 1.000 și 2.000 de lei. Aproximativ 1.400 de pensionari vor beneficia de majorări de peste 2.000 de lei. În contrast, 22.000 de pensionari din județul Gorj nu vor beneficia de creșteri ale pensiei după recalculare, rămânând cu valoarea pensiei anterioare

Marcel Ciolacu a explicat ce presupune conceptul de „pensii înghețate”. Potrivit acestuia, pensiile nu vor fi înghețate efectiv, ci vor fi ajustate la începutul anului cu coeficientul de inflație și cu majorarea salariului mediu pe economie. Astfel, pensiile vor crește în funcție de aceste indicatori economici, asigurându-se că rămân aliniate la schimbările din economie.

„Ce înseamnă pensii înghețate? Cresc la 1 ianuarie cu coeficientul de inflaţie şi cu majorarea salariului mediu pe economie”, a declarat Marcel Ciolacu, în urmă cu câteva zile.

Te-ar mai putea interesa și: Anunț de la Casa de Pensii. Când se dau biletele de tratament pentru pensionari