- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru pensionari! Se așteptau la mărirea pensiilor, dar au primit decizii de micșorare a veniturilor. Dorina Barcari: „E un joc urât”

03 Jul, 08:25 • Fundeanu Madalina
Veste șoc pentru pensionari! Seniorii României s-au trezit cu decizii de micșorare a veniturilor, în loc de mărirea pensiilor pe care o așteptau.
Lovitură pentru pensionari! Se așteptau la mărirea pensiilor, dar au primit decizii de micșorare a veniturilor. Dorina Barcari: „E un joc urât”

Cu puțin timp înainte de luna septembrie, un moment mult așteptat de pensionarii României datorită creșterii pensiilor, se pare că sunt mulți care, în luna iulie, s-au trezit în schimb cu decizii de micșorare a veniturilor, conform știripesurse.ro.

Veste șoc pentru pensionari! Seniorii României s-au trezit cu decizii de micșorare a pensiilor, în locul unei majorări

Dorina Barcari, expert pensii și salarizare, a discutat pe larg despre această situație. Aceasta dezvăluie ce trebuie să facă cei care se regăsesc în astfel de situații, dar și care este miza acestui fenomen.

„Asta înseamnă că, de fapt, ei acum scad pensiile și le vor mări, vezi Doamne, în septembrie, ca să vină că le măresc pe toate.”, a precizat Dorina Barcari, invitată la B1 TV.

Ai mai putea fi interesat de: Lege pentru românii care locuiesc la bloc în 2024! Când trebuie să treci o persoană la întreținere

pensionari
pensionari

Motivul care stă în spatele acestei scăderi a pensiilor ar fi, de fapt, o eroare. Dorina Barcari explică care este greșeala din lege, care a făcut să se ajungă la această situație.

„O serie de pensionari din toată țara au primit decizii de pensionare cu scăderea pensiilor, motivate fiind de așa zise erori de calculare ale funcționarilor, care au creat debite în sarcina lor.

Și după ce că li se scade pensia, li se și rețin niște sume de bani, cu toate că există o lege, 125/2014, care este făcută în conformitate cu cerințele europene, care spune la articolul 1 că erorile de calcul, care generează debite în sarcina pensionarilor, aceste debite nu se rețin din veniturile pensionarilor.

Și cu toate astea, ele sunt reținute pentru că e băgată o șopârlică la sfârșitul articolului, în baza unei contestații. Or contestația – dacă ei nu știu legea, nu o citesc – nu o fac, li se rețin”, a explicat expertul în pensii și salarizare.

„Vă spun, disperarea este maximă. Oamenii sunt la limită. E un joc urât. (…) Vezi Doamne, în baza unor calcule, cu noua lege, cu nu știu ce, să fie că le crește ceva. Dar vă spun eu că mulți sunt deja căzuți în stare de depresie, plâng. Eu le-am dictat la foarte mulți contestație prin telefon, să o facă repede. Nu sunt în stare, nu mai sunt psihic în stare să mai facă vreun demers, nu mai pot, sunt sătui, li s-a instalat lehamitea și disperarea, o combinație îngrozitoare”, a mai adăugat Barcari.

Vezi și: Metoda prin care poți ieși la pensie după doar 10 ani de muncă. Un investitor cunoscut dezvăluie secretul: „Așa am reușit să fac asta la 25 de ani”