- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru români! Facturile la curent se dublează din cauza caniculei

27 Aug, 09:05 • Bugiu ⁠Ana Maria
Canicula a dat o lovitură zdravănă vara aceasta. Românii se confruntă cu facturi la curent la prețuri duble.
Lovitură pentru români! Facturile la curent se dublează din cauza caniculei

Românii se confruntă cu facturi la curent la prețuri duble, din cauza caniculei din această vară. Costul față de lunile din primăvară este uriaș. Cum temperaturile au fost cuprinse între 35 și 40 de grade în majoritatea timpului, românii au ținut aparatele de aer condiționat deschise mult timp. De aici și prețurile mari la finalul acestui sezon, potrivit Antena 3 CNN.

Te-ar putea interesa și: S-a aflat ce se întâmplă cu facturile românilor peste 10 ani. România se confruntă cu provocări majore!

foto: facturi curent

Lovitură pentru români! Facturile la curent se dublează din cauza caniculei

Să luăm exemplul unui bucureștean, care plătea aproximativ 50 de lei la curentul electric, locuind într-o garsonieră. Pentru luna iunie, factura crește mai mult decât 90 de lei, iar în luna iulie sare de 100 de lei.

Într-un apartament cu 2 camere, unde consumul ajunge chiar și la 100 KWh, chiar și fără utilizarea aerului condiționat, facturile se dublează pe timp de vară.

Aparatele de aer condiționat aduc un adaos de 148 de lei, aproximativ, la facturi. Asta ar însemna cu 123% mai mult decât în oricare altă lună din an. Timpul în care AC-ul este pornit crește costurile. Pentru 7 ore în care acesta a fost pornit, consumul se apropie de 300 KWh, factura ajungând și la 349 de lei per lună.

Dacă temperaturile vor persista, costurile vor crește mereu.

Cum să economisești

Există, totuși, soluții pentru a mai scădea din costurile la energie electrică.

  • optează pentru un aer condiționat dintr-o clasă energetică mai înaltă pentru un consum mai mic (poate costa și 5.000 de lei unul)
  • acoperă ferstrele sau trage draperiile pe timp de zi
  • aerisește dimineața încăperile mai mult decât de obicei
  • aerul condiționat sa fie setat pe 24-25 de grade, nu mai josv (deoarece cu cât e mai jos, cu atât prețul consumului va crește)

Te-ar putea interesa și: Anunț extrem de important de la Hidroelectrica pentru toți clienții din țară! Este vorba despre plata facturilor