- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru șoferii care alimentează cu motorină. Petrom anunță scumpiri pe 8 octombrie

08 Oct, 12:23 • Bumbeneci Diana
Petrom a scumpit benzina și motorina. Iată cât costă un full de carburant și unde poate face o alimentare la preț mai mic.
Lovitură pentru șoferii care alimentează cu motorină. Petrom anunță scumpiri pe 8 octombrie

Benzina a urcat la 7 lei pe litru, după ce Petrom a scumpit carburanții pentru a treia oară în luna octombrie. Și motorina este mai scumpă.

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a făcut din nou schimbări de preț pentru carburanți. Este pentru a treia oară în luna octombrie, iar după această majorare de preț benzina a ajuns la 7 lei pe litru în majoritatea stațiilor. Scumpirea de marți 08 octombrie a fost de câte 4 bani pe litru, atât în cazul benzinei standard, cât și în cazul motorinei standard.

În Capitală, potrivit peco-online, benzina standard costă între 6,93 și 7,00 lei pe litru, iar motorina standard costă între 7,04 lei și 7,07 lei pe litru.

Stația Petrom Vitan, monitorizată de Economedia, afișează marți 08 octombrie următoarele prețuri: 6,99 lei pentru un litru de benzină standard și 7,06 lei pe litru în cazul motorinei standard.

Citește azi  și:Joi se ia decizia finală pentru aderarea la Schengen. Moment istoric pentru România

Preț benzină și motorină Petrom
Preț benzină și motorină Petrom

Ultima majorare a prețurilor, tot cu câte 4 bani pe litru, a avut loc sâmbătă, 05 octombrie, la două zile după scumpirea care a pus capăt unei serii de circa o lună și jumătate de ieftiniri. Ulterior, prețul benzinei standard a crescut cu 5 bani pe litru, iar cel al motorinei standard cu 4 bani pe litru. Ultima ieftinire a avut loc pe 25 septembrie 2024, când Petrom a redus prețul benzinei a scăzut cu doi bani pe litru.

După majorarea de sâmbătă, motorina a costat din nou peste 7 lei pe litru la majoritatea stațiilor Petrom.

Motorina scăzuse sub 7 lei pe litru pe 12 septembrie, când Petrom a aplicat a șasea ieftinire a carburanților din luna septembrie Benzina și motorina s-au ieftinit atunci cu 5 bani pe litru, iar prețul motorinei a scăzut sub 7 bani pe litru, la doar două zile după ce și benzina a scăzut sub acest prag, după mai multe ieftiniri aplicate de Petrom în această vară.

Diferit față de luna septembrie 2024, potrivit peco-online, prețul mediu al unui litru de benzină a scăzut cu 1,4 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 5 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

Atunci când vine vorba despre motorină, prețul mediu al unui litru s-a diminuat cu 1,1 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 4 lei mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

Citește și:Cele mai vândute săpunuri din România sunt TOXICE. Lista produselor periculoase

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult