- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură pentru toți pensionarii din România! Șeful Casei de Pensii anunță o nouă recalculare a pensiilor!

05 Sep, 15:11 • Bugiu ⁠Ana Maria
Daniel Baciu anunță o nouă recalculare a pensiilor! Începând din luna septembrie, va începe recalcularea din oficiu a pensiilor, pe baza adeverințelor depuse de pensionari
Lovitură pentru toți pensionarii din România! Șeful Casei de Pensii anunță o nouă recalculare a pensiilor!

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a declarat că recalcularea pensiilor pe baza adeverințelor depuse de pensionari nu este o problemă reală, deoarece majoritatea acestor documente sunt deja incluse în dosare. În cadrul procesului de evaluare, toate dosarele au fost identificate la nivel național.

De acum, recalcularea va fi făcută automat pentru dosarele care conțin adeverințele necesare, fie că acestea includ sporuri permanente sau nepermanente. Până la 31 august, legislația nu permitea includerea acestor sporuri în calcul, însă începând cu luna septembrie, legea permite acest lucru, potrivit România TV.

„Este o falsă problemă, pentru că majoritatea acestor adevenințe se află deja la dosare. Și dacă doriți, vreți să vă arăt că am luat acum, cu o oră înainte, niște dosare de aici, de la sectorul 5, unde aceste adevenințe sunt la dosare. Noi deja le-am și identificat, odată cu procesul de evaluare.

Am identificat toate aceste dosare la nivel național, iar începând din această lună, noi vom face deja recalcularea din oficiu acestor dosare, unde avem aceste adevenințe în dosar, pentru că oamenii, când au depus dosarul, și-au depus absolut toate adevenințele, indiferent că erau cu sporuri permanente sau cu sporuri nepermanente.

Legislația până la 31 de august nu ne-au permis să le luăm în calcul, dar începând de luna septembrie, legislația permite”, a spus Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii.

Te-ar mai putea interesa și: Recalcularea pensiilor lovește din plin! Mii de pensionari primesc sume uriașe, dar alții rămân în așteptare și frustrare!

foto: recalculare pensii

Lovitură pentru toți pensionarii din România! Șeful Casei de Pensii anunță o nouă recalculare a pensiilor!

Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, a prezentat cifrele finale legate de recalcularea pensiilor. De la începutul procesului de distribuție a deciziilor, s-au înregistrat 49.000 de cereri de clarificare din partea pensionarilor și asiguraților. Au fost trimise și 13.600 de cereri de revizuire la casele teritoriale de pensii.

„Vin cu cifrele finale privind numărul de pensionari și asigurați care ni s-au adresat de când a început distribuția deciziilor. La nivel național am acordat 49.000 de audiențe privind clarificări a deciziilor de recalculare.

Am avut un număr de 13.600 de cereri revizuire sau de recalculare trimise la casele teritoriale.

Deci avem 62.600 de cereri primite la nivel național. Dintre acestea, avem 2.853 de decizii de recalculare pe care colegii le-au analizat și care urmează să fie revizuite de colegii mei.

Înseamnă 0,062% la nivel național, din totalul deciziilor de recalculare, este un procent foarte mic. În perioada următoare deciziile vor fi revizuite, au fost niste erori materiale făcute în diverse județe din țară”, a declarat Daniel Baciu.

Te-ar mai putea interesa și: Noua lege a Pensiilor uimește seniorii din România. Masteratul îți va crește veniturile la bătrânețe!