Polițiștii primesc o nouă lovitură. În 2024, anul unei austerități impuse de Guvern, aceștia nu vor beneficia de nicio majorare a salariilor. Prin urmare, cuantumul sporurilor și a normelor de echipament și de hrană vor rămâne la același nivel ca în luna decembrie 2023, potrivit Bugetul.ro.
Executivul a luat hotărârea să taie absolut tot ce ceea ce înseamnă achiziții, angajări, tichete de valoare, sporuri, sume de bani în urma deciziilor instanței sau plata orelor suplimentare.
Ultima variantă a ordonanței austerității prevede menținerea în anul 2024 a cuantumului sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2023, în măsura în care personalul ocupă aceeași funcție și își desfășoară activitatea în aceleași condiții, notează sursele.
Mai mult, în anul 2024, munca suplimentară efectuată peste durata normală a timpului de lucru de către personalul din sectorul bugetar încadrat în funcții de execuție sau de conducere, precum și munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se va compensa numai cu timp liber corespunzător. În afara tichetelor de creșă, anul viitor nu vor fi acordate bilete de valoare și nici premii, anunță Ministerul Finanțelor.
Sindicaliştii din Educaţie au transmis oficial că, în urma discuţiilor avute joi la Guvern cu premierul Marcel Ciolacu şi miniştrii de resort, s-a căzut de acord asupra unei creşteri medii a salariilor în învăţământ cu 20%. Pentru a se clarifica această problemă de interes major a fost emisă o ordonanţă de urgenţă separată în acest sens, conform Agerpres.
„Este aceeaşi variantă, 20% în medie, creştere salarială pentru 2024. Împreună cu Ministerul Educaţiei vom transmite toate elementele clarificatoare către Guvern. În ordonanţa ‘trenuleţ’ care a intrat în transparenţă decizională nu mai figurau funcţiile de conducere. Figura personalul didactic de predare, figura personalul didactic auxiliar, nedidactic şi atât. Şi atunci lucrurile acestea trebuiau corectate. Şi asta facem în momentul de faţă. Lucrurile vor fi rezolvate foarte rapid”, a declarat Marius Nistor, preşedintele Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”.
Citește mai mult aici: Guvernul emite OUG separată pentru majorarea salariilor profesorilor cu 20%. Ce prevede documentul