- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Lovitură puternică pentru o categorie de angajați! Guvernul anunță sute de concedieri în România

05 Jul, 10:48 • Fundeanu Madalina
Guvernul intră tare în angajații din România! Sute de persoane își vor pierde locurile de muncă.
Lovitură puternică pentru o categorie de angajați! Guvernul anunță sute de concedieri în România

Sute de angajați își vor pierde locurile de muncă! Guvernul României a luat decizia de a desființa 455 de posturi de execuție și 236 de posturi de conducere din ministere, iar din cele 486 de instituții aflate în subordine, au finalizat procesul de reorganizare la 360 de instituții, conform Bugetul.ro.

Guvernul intră tare în angajații din România! Sute de persoane își vor pierde locurile de muncă

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat joi, 4 iulie, că toate ministerele au trecut prin procesul de reorganizare cu excepția Ministerului Afacerilor Interne, care are nevoie și de avizul CSAT. Avizul va fi luat cu proxima ședință a CSAT. De asemenea, MapN este exceptat de la acest proces, din considerente specifice ale activității sale.

În ceea ce privește stadiul instituțiilor centrale, reorganizate, 455 de angajați au fost dați afară, fiind desființate posturile de execuție și alți 236 de angajați au fost concediați, fiind desființate posturile acestora de conducere. Din cele 486 de instituții aflate în subordinea sau coordonarea acestor ministere, au finalizat procesul de reorganizare un total de 360 de instituții, plus cele de acum.

Ai mai putea fi interesat de: O bancă cunoscută dispare din România, după 10 ani de activitate! Cum vor fi afectați clienții și ce se va întâmpla cu creditele lor

angajați concediați
angajați concediați

Chestionat cu privire la cât s-au redus cheltuielile statului, în urma reorganizării, Constantin a menționat că este o întrebare validă, dar la care nu are răspunsul.

„Este un proces în derulare. Criteriile care stau la baza acestei reforme sunt plafonul de 8% posturi de conducere, din numărul total de angajaţi, eliminarea automată a posturilor vacante din organigramă şi adaptarea ministerelor şi a instituţiilor din subordine la realităţile legate de atragerea de fonduri europene”, a completat Mihai Constantin

La data de 03.07.2024, toate ministerele (aparatul central) au trecut prin procesul de reorganizare, exceptând MAI care are nevoie de avizul CSAT și MApN care este exceptat de la proces.

Referitor la instituțiile centrale, reorganizate, au fost desființate 455 de posturi de execuție și 236 de posturi de conducere. Din cele 486 instituții aflate în subordine/coordonare au finalizat procesul de reorganizare în total 429 de instituții. După reorganizarea instituțiilor aflate în subordine/coordonare au fost desființate 2431 de posturi de execuție și 2177 de posturi de conducere.

Vezi și alte știri: Ce trebuie să facă angajații pentru a primi 2 zile libere în plus. Este posibil doar în anumite condiții!