Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, sâmbătă, pe pagina sa de Facebook, că au fost depuse trei oferte în cadrul procedurii de achiziţie a celor 20 de minicentrale termice care vor asigura, începând cu următorul sezon rece, furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru aproximativ 40.000 de locatari din toate sectoarele.
„Avem trei oferte depuse în cadrul procedurii de achiziţie a celor 20 de minicentrale termice care vor fi amplasate în zone unde agentul termic nu este livrat în parametri suficienţi. Urmează etapa de analiză a ofertelor, astfel încât Compania Municipală Energetica Servicii să desemneze câştigătorul în cel mai scurt timp.
Prin achiziţia celor 20 de capacităţi modulare, vom asigura, începând cu următorul sezon rece, furnizarea optimă a agentului termic şi apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente şi aproximativ 40.000 de locatari din toate cele şase sectoare”, a scris Nicuşor Dan pe Facebook.
Te-ar putea interesa și: Voucherele pentru români, o problemă pentru bugetul țării? Adrian Negrescu: „Este doar un program pe ideea că facem ceva, dar nu ține cont de realitatea din România”
Potrivit edilului, minicentralele vor fi amplasate în anumite puncte termice, situate la capetele de reţea unde funcţionarea a fost deficitară şi unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienţi.
„Centralele vor fi amplasate în anumite puncte termice, situate la capetele de rețea unde funcționarea a fost deficitară și unde agentul termic a fost livrat în parametrii insuficienți
Este vorba despre patru puncte termice din Sectorul 1, şase din Sectorul 2, alte trei puncte termice din Sectorul 3, unul în Sectorul 4, trei în Sectorul 5 şi alte trei în Sectorul 6″, a scris Nicuşor Dan.
Aceste minicentrale sunt, de fapt, niște cazane care vor produce energie termică din gaze, şi vor fi amplasate în puncte termice din cele şase sectoare ale Bucureștiului, unde vor livra agentul termic produs local în rețeaua de termoficare. O soluție de acest fel a fost implementată deja în estul orașului, pe amplasametul fostei CET Titan, ca soluție provizorie până la momentul implementării unui proiect de investiții acolo, respectiv o centrală electrică de termoficare în cogenerare de înaltă eficiență de 50 MW.