- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Magazinul Zara din București Mall s-a închis după 15 ani de funcționare

02 Oct, 23:52 • Stefan Simion
S-a pus lacătul pe magazinul Zara aflat în incinta București Mall. Magazinul a funcționat aici mai bine de 15 ani.
Magazinul Zara din București Mall s-a închis după 15 ani de funcționare

Zara este unul dintre puținele magazine de haine din România cu prețuri accesibile, fără a se face rabat de la calitate. Deși clientela nu lipsește, magazinul Zara aflat în Vitan Mall a fost închis după un deceniu și jumătate de funcționare.

Magazinul Zara din București Mall s-a închis după 15 ani de funcționare

Motivul nu ține, însă, de faptul că ar fi neprofitabil, ci de expirarea contractului dintre retailerul de modă controlat de grupul spaniol Inditex, al miliardarului Amancio Ortega, și Mall Vitan, potrivit Ziarul Financiar.

Spaniolii de la Inditex mai dețin, în incinta mallului din Vitan, un magazin al brandului Massimo Dutti. Grupul are în portofoliu o varietate de mărci accesibile ca prețuri, printre care Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Oysho, Zara Home, însă aceste magazine nu se găsesc în Mall Vitan. Nou-intrat în portofoliul grupului spaniol este magazinul Lefties.

Citeste si STUDIU: Românii petrec tot mai mult timp la mall. Cât timp pierd în trafic și care este distanța parcursă

După cum reiese din raportul anual al Inditex, în 2023, în România figurau 26 de magazine Zara, 27 Pull&Bear, 13 Massimo Dutti, 30 Bershka, 25 Stradivarius, 13 Oysho şi 9 Zara Home. Numărul magazinelor crescuse cu cinci față de finalul anului 2022.

În 2023, firma Inditex România, care operează tot businessul spaniolilor pe plan localf, a raportat afaceri de 2,55 mld. lei, plus 15%.

Brandul Lefties, ultimul intrat în portofoliul Inditex, nu are magazine în Capitală

Primul magazin Lefties s-a deschis în anul 2023 la Craiova. În septembrie 2024, s-a deschis cel de-al doilea magazin, de data asta în Craiova.

Citeste si Altex dă lovitura pe piața magazinelor electro-IT! Unde a fost deschis cel mai mare tehno-mall de 6000 de m2

Alte două magazine Lefties urmează să fie deschise la Timișoara și Bacău.

Dezvoltatorul Iulius a anunțat la începutul acestui an deschiderea unui magazinul Lefties în proiectul mixed-use Iulius Town Timișoara. Acesta va fi al doilea Digital Store din România, după cel de la Craiova, și va ocupa o suprafaţă de 5.000 mp.

Omul de afaceri Ovidiu Budeanu, care deține Arena Mall din Bacău, a agreat cu Lefties deschiderea unui magazin și în acest oraș, potrivit Profit.ro.

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult