- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai ai acasă această monedă de 5 lei? Poți face o adevărată avere cu ea în 2024

11 Aug, 17:18 • Bumbeneci Diana
Te-ai putea îmbogăți! Prețul ireal la care se vinde o monedă de 5 lei, veche de peste 4 decenii, acum, în 2024
Mai ai acasă această monedă de 5 lei? Poți face o adevărată avere cu ea în 2024

Mai acasă o monedă de 5 lei din anul 1978? Este vorba despre moneda care a făcut parte din setul monetar al lui Nicolae Ceaușescu, iar acum este extrem de importantă pentru colecționarii din România și nu numai. Pe platformele din mediul online dar și la cele dedicate licitațiilor, o astfel de monedă ar putea să se vândă la un preț extrem de mare și ai șansa să faci o mică avere datorită ei. Iată cu cât se vinde pe Olx în 2024.

Moneda care îți poate aduce o mică avere

Internetul este plin de anunțuri cu vânzarea de piese numismatice. În prezent, în atenție se află o monedă veche de 46 de ani. Este vorba despre o monedă din anul 1978, care are valoarea nominală de 5 lei. A făcut parte din setul monetar al lui Nicolae Ceaușescu și este la mare căutare în rândul colecționarilor.

moneda de 5 lei scoasă la vânzare
moneda de 5 lei scoasă la vânzare

Un utilizator oferă către vânzare, pe platforma Olx, o monedă de 5 lei din anul 1978. Conform informațiilor prezentate în anunț, moneda este una de colecție, iar prețul este de 100.000 de lei, ușor negociabil. A încărcat două imagini cu moneda respectivă și a precizat în anunț că este deschis către oferte din partea doritorilor, însă nu sunt precizate și schimburile cu alte monede.

Această monedă veche de 46 de ani este din aluminiu. Are un diametru de 29 de milimetri și o greutate de 2,8 grame. Tot această monedă a fost emisă în trei variante. Pe avers se regăsesc detalii precum:

Citește și: Anunțul zilei vine de la BNR: Se lansează o nouă monedă de mare importanță în România

moneda de 5 lei scoasă la vânzare
moneda de 5 lei scoasă la vânzare

Valoarea nominală „5 LEI”;
Simbolurile industriei energetice și petroliere;
Spice de grâu;
Roată dințată;
Are marginea netedă și un cerc perlat exterior.
Pe revers se regăsesc următoarele detalii:

Inscripția „REPUBLICA SOCIALISTA ROMANIA”;
Anul 1978;
Stema României.

Ai putea citi: Avertisment sumbru din partea BNR: „Cer creșteri de salarii în an electoral cred că factura va fi achitată de alții la anul? Va veni nota de plată”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult