- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mai mulți bani pentru tinerii fermieri. Europarlamentarul Franc Bogovič încurajează tinerii să intre în afaceri în domeniul agricol

06 Jul, 13:46 • Fundeanu Madalina
Franc Bogovič a prezentat măsurile importante adoptate de Comisia pentru Agricultură. Europarlamentarul încurajează tinerii să intre în afaceri în acest domeniu și le promite mai mulți bani fermierilor.
Mai mulți bani pentru tinerii fermieri. Europarlamentarul Franc Bogovič încurajează tinerii să intre în afaceri în domeniul agricol

Fermierii vor primi mai mulți bani! Franc Bogovič, europarlamentar, a discutat, în cadrul emisiunii Be EU de la Antena 3 CNN, despre cele mai importante măsuri pe care le-a adoptat Comisia pentru Agricultură în acest mandat.

Tinerii fermieri vor fi sprijiniți cu mai mulți bani

Europarlamentarul Franc Bogovič a mai spus, de asemenea, că tinerii fermieri vor fi sprijiniți cu mai mulți bani.

„PAC este cel mai important dosar pe șapte ani. Am început în man datul anterior și am terminat în acest mandat, a existat o mică întârziere, astfel încât PAC a început să fie pus în aplicare doi ani mai târziu.

Există mai multe lucruri bune. În primul rând, cred că este foarte important că avem grijă în special de tinerii fermieri. Există noi măsuri pentru ei, mai mulți bani pentru tinerii fermieri, deoarece acum știm cu toții că reînnoirea acestei generații este unul dintre pilonii-cheie ai agriculurii.

Ceea ce este, de asemenea, bine este că fermele mici primesc ceva mai mulți bani Am fost, de asemenea, în favoarea plafonării, că ar trebui să fie, nu știu, 300 de hectare, așa cum a propus dl. Hogan, fără bani sau cu bani mai puțini. Pentru că există o problemă: fermele mari primesc cea mai mare sumă de bani, iar problemele sunt în special la fermele din munți, din zonele colinare, fermele mici și ar trebui să avem mai multă grijă de ele”, a declarat Franc Bogovič.

Ai mai putea fi interesat de: Cum poți obține mai mulți bani la salariu. Nu e nevoie să îți schimbi locul de muncă sau să ceri o mărire

ajutoare fermieri
ajutoare fermieri

O nouă formă de finanțare pentru fermierii români

Fermierii români vor primi de acum o nouă formă de finanțare. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a lansat un nou program dedicat achiziției de utilaje agricole, sprijinit prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR).

Astfel, agricultorii pot depune cererile pentru achiziția de utilaje agricole online, pe site-ul AFIR, până cel târziu la data de 24 septembrie 2024, ora 16:00. Este recomandat ca solicitanții să consulte Ghidul solicitantului și anexele aferente disponibile pe portalul AFIR, pentru a fi siguri că îndeplinesc toate cerințele necesare pentru a beneficia de finanțare.

Vezi și: Pas uriaș pentru România! Noua tehnologie care se va produce în țara noastră va da lovitura la nivel mondial