UniCredit Bank arată că a îmbunătățit ofertele pentru clienți, iar acestea vor fi aplicate de la începutul lunii martie din 2024. Doar clienții care nu accesează pachetele de cont curent ale băncii sau lucrează doar ocazional cu banca vor plăti comisioane mai mari pentru operațiunile la ghișeu, potrivit informațiilor oferite de profit.ro.
„UniCredit Bank menționează că ajustările contractuale pentru clienți avute în vedere nu au o legătură și nici nu se aplică pentru tranzacțiile cash. Atât tarifele vechi cât și tarifele noi prevăd comision „0” de retragere pentru toți clienții băncii care beneficiază de oferte tranzacționale, atât pe teritoriul României cât și în străinătate, pentru că vrem să oferim clienților fideli cele mai bune condiții comerciale.
Există anumite ajustări contractuale discutate intern încă din luna iunie 2023, cu data de intrare în vigoare din martie 2024. Acestea au fost afișate, pentru transparență, pe site-ul Băncii în luna septembrie, înainte de orice modificări legislative.
Pentru claritate, modificările preconizate a intra în vigoare din 1 martie 2024 au avut ca scop simplificarea și adaptarea ofertelor la nevoile zilnice ale clienților, prin reconfigurarea beneficiilor în favoarea clienților, inclusiv prin punerea la dispoziție atât a unui cont în lei cât și a unuia în EURO, fără costuri, nicidecum de a majora cheltuiala acestora în relația cu UniCredit.
Ținând cont de toate acestea, încurajăm clienții să utilizeze noile oferte tranzacționale ale Băncii (Optim, Star și Premium) care le oferă acces la servicii de transfer fără costuri și alte beneficii. Operațiunile de casierie vor fi comisionate, ca și până acum, pentru clienții care nu vor să utilizeze ofertele sau care lucrează doar ocazional cu Banca”, arată reprezentanții băncii.
Banca majorează începând cu data de 1 martie 2024 comisioanele standard, în special cele pentru operațiunile la ghișeu. Cele mai multe dintre aceste comisioane pot fi evitate dacă clienții aleg un pachet de cont curent din oferta băncii, pentru care trebuie să îndeplinească anumite condiții de eligibilitate: pachetul cel mai simplu (Optim) presupune încasări de cel puțin 1.500 de lei pe lună în cont (sau 50.000 de lei în economisiri sau investiții prin bancă) și o plată lunară cu cardul.
Guvernul PSD – PNL a început discuțiile pentru majorarea fiscalității încă din luna august, iar la începutul lunii septembrie ministrul Finanțelor anunța că băncile vor plăti o taxă suplimentară (stabilită la 2% din venituri, în cele din urmă). Guvernul și-a asumat răspunderea pe noile modificări legislative în 26 septembrie, și o parte dintre acestea au intrat în vigoare de la 1 noiembrie, inclusiv o reducere a plafoanelor la tranzacțiile cash ale populației și firmelor, conform sursei.