- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

MAI scoate la concurs posturi plătite și cu 7.000 de lei. Ce condiții trebuie să respecte cei care vor să lucreze la stat

05 Jun, 14:54 • Adrian Popovici
MAI caută ofițeri pentru Direcția Generală Anticorupție. Ministerul recrutează ofițeri specialiști în domenii precum IT, economie și psihologie
MAI scoate la concurs posturi plătite și cu 7.000 de lei. Ce condiții trebuie să respecte cei care vor să lucreze la stat

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) din România a anunțat recent scoaterea la concurs a mai multor posturi, cu salarii care pot ajunge până la 7.000 de lei pe lună. Direcția Generală Anticorupție (DGA) recrutează opt ofițeri, specialiști în domenii precum IT, economie și psihologie. Înscrierile se fac până pe 9 iunie, iar dosarele de candidatură trebuie depuse până pe 16 iunie. Posturile sunt ocupate prin încadrare directă, iar candidații trebuie să respecte anumite condiții, transmite Newsweek.

 

Pentru a participa la concurs, MAI candidații trebuie să îndeplinească următoarele cerințe: să fie cetățeni români cu domiciliul în România, să cunoască limba română atât scris, cât și vorbit, să aibă capacitate deplină de exercițiu, să fie apți din punct de vedere medical, fizic și psihologic, să aibă minimum 18 ani împliniți, să îndeplinească condițiile de ocupare specificate în fișa postului, să aibă un comportament corespunzător principiilor profesiei de polițist și să nu aibă antecedente penale.

De asemenea, MAI le transmite potențialilor candidații nu trebuie să fie în curs de urmărire penală sau judecată, să nu fi fost destituiți din funcții publice sau să le fi încetat contractul de muncă din motive disciplinare în ultimii șapte ani, să nu fi desfășurat activități de poliție politică și să nu aibă tatuaje care nu pot fi acoperite de uniforma de vară.

MAI face angajări pentru DGA
MAI face angajări pentru DGA

Te-ar putea interesa și: Angajări în sistemul bugetar 2024. Ministerul Familiei scoate la concurs noi posturi. Iată lista

Cum își selectează MAI candidații?

Candidații selectați vor trece printr-o examinare medicală și o evaluare psihologică, conform reglementărilor specifice din domeniu. Evaluarea psihologică se efectuează înaintea examinării medicale, iar adeverința rezultată trebuie depusă în termen de 45 de zile de la afișarea rezultatelor finale. În plus, comportamentul candidaților trebuie să fie conform cu principiile profesiei de polițist, fapt constatat de Direcția Generală de Protecție Internă și compartimentele de resurse umane, prin emiterea unor avize de cunoaștere.

Un alt criteriu important este lipsa tatuajelor sau a altor elemente ornamentale care nu pot fi acoperite de uniforma de vară. Verificarea acestui criteriu se face în timpul examinării medicale, iar concluziile referitoare la continuarea procedurii de recrutare se stabilesc de către compartimentele de resurse umane.

Concursul este deschis și pentru cei care au fost anterior angajați în MAI, cu condiția ca raporturile de serviciu să nu fi încetat din motive disciplinare sau alte motive specificate în legislația în vigoare. De asemenea, cei care lucrează în alte instituții din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională și doresc să se transfere la DGA sunt eligibili.

Candidații care promovează concursul nu trebuie să fie membri ai vreunui partid politic sau organizație cu caracter politic, conform statutului aplicabil. Informațiile detaliate despre înscrieri și examene pot fi accesate pe hub.mai.gov.ro, iar toate aceste măsuri și condiții sunt menite să asigure recrutarea unor profesioniști competenți și integri în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Citește și: Se fac angajări în armată. Care sunt condițiile de admitere și perioada de înscriere la concursul MApN