- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Boloș, anunțul serii despre banii pentru pensiile recalculate: „Toți pensionarii așteaptă”

09 Aug, 22:46 • Preda Silvia
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, anunță că banii pentru pensiile recalculate sunt prevăzuți în bugetul de stat.
Marcel Boloș, anunțul serii despre banii pentru pensiile recalculate: „Toți pensionarii așteaptă”

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, declară că statul are resursele necesare pentru ca toate deciziile de recalculare să fie onorate, scrie Digi 24.

Marcel Boloș a spus, vineri seara, că banii pentru pensiile recalculate sunt prevăzuți în bugetul de stat.

„Avem resursele necesare pentru ca aceste decizii de recalculare să fie onorate”, a precizat Marcel Boloș.

Marcel Boloș: Toți pensionarii așteaptă ca aceste inechități să fie onorate

După cum se cunoaște, în legea bugetară anuală banii aferenți recalculării pensiilor și care sunt aferenți plății pensiilor sunt bugetați.

Deci noi, pentru anul 2024, începând cu luna septembrie, această suplimentare de buget o avem cuprinsă în legea bugetului de stat.

Asigur pe toți pensionarii, discutăm aici de un număr de peste 3 milioane de pensionari, că avem resursele necesare pentru ca aceste decizii de recalculare să fie onorate. Din acest punct de vedere nu avem o problemă pentru asigurarea cash flow-ului.

Citește și: Marcel Boloș, anunț de ultimă oră: „Nu se pune problema creșterii taxelor”

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş

Toți pensionarii așteaptă ca aceste inechități care au fost de-a lungul timpului în sistemul public de pensii să fie onorate.

Din calculele făcute se pare că suma finală pentru ca acești bani să fie asigurați este de 2,1 miliarde de lei pe lună”, a declarat Marcel Boloș, vineri seară, la Digi 24.

Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii, a anunțat în cadrul unei intervenții la România TV că procesul de recalculare a pensiilor din România este aproape de finalizare. Peste 90% dintre deciziile de recalculare au fost deja verificate și listate, urmând să fie expediate beneficiarilor prin intermediul poștei.

Recalcularea este făcută toată fiindcă în acest moment finalizăm, dar am trecut de 90%, verificarea și listarea deciziilor care sunt semnate și expediate către poștă”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu la România TV.

Acesta a subliniat că procesul reprezintă „cea mai amplă și complexă reformă pe care sistemul public de pensii pe care România a avut-o”, un efort masiv care a implicat introducerea tuturor datelor din dosarele pensionarilor într-un sistem informatic pentru prima dată în istoria țării.

Vezi și: Marcel Ciolacu îl demolează pe Boloş: În ceea ce priveşte plafoanele, nu ştiu dacă mai e acea emisiune celebră, cu copiii spun lucruri trăsnite, câteodată şi ministrul Finanţelor spune lucruri trăsnite