- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Boloș sugerează schimbări mari. Reduceri de personal la stat pe „modelul Bolojan”, posibile și la nivel național!

20 Sep, 21:21 • Bugiu ⁠Ana Maria
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a dat exemplul lui Ilie Bolojan. Este posibil să fie urmat „modelul Bolojan” și la nivel național.
Marcel Boloș sugerează schimbări mari. Reduceri de personal la stat pe „modelul Bolojan”, posibile și la nivel național!

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a sugerat vineri că modelul implementat de Ilie Bolojan la Consiliul Județean Bihor, prin care a redus numărul de angajați pentru a eficientiza activitatea, ar putea fi aplicat și la nivel național, potrivit digi24.ro.

Bolojan a redus personalul CJ Bihor de la 298 la 85 de angajați, fără să existe o prevedere legală specifică pentru asta.

„Nu vreau să-l ridic în slăvi pe Bolojan, dar dumnealui, fără prevedere legală, a redus (personalul din CJ Bihor) de la 298 de angajați, la 85”, a spus ministrul Finanțelor, care a recunoscut existența unor „situații ridicole” în ceea ce privește activitatea desfășurată de funcționarii publici la anumite instituții de stat pe care nu le-a nominalizat.

Te-ar mai putea interesa și: Marcel Boloș anunță noi stimulente fiscale. „Le vor permite să investească”

foto: Marcel Boloș

Marcel Boloș sugerează schimbări mari. Reduceri de personal la stat pe „modelul Bolojan”, posibile și la nivel național!

Boloș a menționat că un astfel de model ar putea fi preluat de către instituțiile guvernamentale, mai ales în condițiile în care unele instituții de stat din România se confruntă cu situații „ridicole” legate de numărul mare de angajați și de eficiența scăzută.

El a declarat că fiecare instituție ar trebui să facă o evaluare a resurselor de care dispune și să urmeze exemplul Bihorului, unde cheltuielile de funcționare au scăzut la 30%, iar cele de investiții au crescut la 70%.

Ilie Bolojan a făcut valuri în urmă cu patru ani, când a concediat jumătate din angajații CJ Bihor. El a explicat atunci că mulți angajați nu aveau un rol concret, dar erau plătiți cu salarii mari și prime, inclusiv bonusuri pentru proiecte europene „cu mize mici”.

Bolojan a folosit aceste măsuri pentru a crea un model de eficiență în administrația publică locală, model care acum este luat în considerare și pentru adoptare la nivel guvernamental.

„Omul sfințește locul. Fiecare conducător de instituție să își facă propria evaluare la resursele pe care le gestionează.

Dacă în Bihor s-a putut să avem acest model cu cheltuieli de funcționare de 30% și 70% cheltuieli de investiții, trebuie să existe astfel de situații și la nivel central”, a spus ministrul Finanțelor.

Te-ar mai putea interesa și: Românii afectați de inundații primesc ajutoare pentru refacerea caselor. Marcel Boloș: „Fiecare persoană va avea parte de sprijinul nostru”