Marcel Boloș a declarat că reducerea cheltuielilor publice nu este o măsură austeră, ci mai degrabă o strategie necesară care contribuie la creșterea economică durabilă, informează antena3.ro. Ministrul de Finanțe este de părere că, în acest fel, statul român ar beneficia de mai multe oportunități de dezvoltare.
Marcel Boloș afirmă că reducerea cheltuielilor publice este o strategie necesară pentru a-i asigura statului român o creștere economică durabilă și mai multe oportunități de dezvoltare. Ministrul Finanțelor s-a întâlnit joi, 3 august, cu reprezentanții Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR).
Marcel Boloș spune că Guvernul României trebuie să gestioneze cu grijă resursele publice, mai mult decât oricând. Ministrul de Finanțe este de părere că trebuie să se asigure utilizarea lor eficientă, având în vedere că sustenabilitatea fiscală este o prioritate esențială, la fel cum este și creșterea economică sănătoasă.
În continuare, Marcel Boloș precizează că a împărtășit viziunea cu reprezentanții UNCJR. În cele din urmă, ministrul de Finanțe a amintit de Ilie Bolojan, spunând că știe cel mai bine cum ar trebui să arate ponderea cheltuielilor de funcționare sau ponderea cheltuielilor de investiții în România.
„Guvernul României trebuie, mai mult decât oricând, să gestioneze cu grijă resursele publice şi să asigure utilizarea lor eficientă. Este o prioritate esenţială pentru a asigura sustenabilitatea fiscală şi pentru a promova o creştere economică sănătoasă. Am împărtăşit această viziune astăzi (joi, n.r.) cu reprezentanţii Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR), mai ales că domnul Ilie Bolojan ştie poate cel mai bine cum trebuie să arate ponderea cheltuieli de funcţionare/ cheltuieli de investiţii”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
El a oferit în continuare câteva motive pentru care trebuie reduse cheltuielile publice. Ministrul Finanțelor a spus că, în exces, cheltuielile publice duc la deficit bugetar și la creșterea datoriilor guvernamentale. O astfel de situație ar afecta încrederea investitorilor și ar provoca instabilitate în economie.
„Doar câteva dintre motivele cheie: Cheltuielile publice excesive duc la deficit bugetar și la creșterea datoriilor guvernamentale. Acest lucru poate afecta încrederea investitorilor, provocând instabilitate în economie, iar povara datoriilor acumulate va fi pe umerii viitoarelor generații”, a notat Marcel Boloș.