- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu a anunțat candidații PSD pentru europarlamentare. Ce spune șeful PSD despre lista comună cu PNL

21 Mar, 20:15 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu a comunicat lista candidaților pe care PSD îi propune pentru alegerile europarlamentare. El a subliniat faptul că își dorește ca lista coomună cu PNL să fie deschisă de candidați din ambele partide.
Marcel Ciolacu a anunțat candidații PSD pentru europarlamentare. Ce spune șeful PSD despre lista comună cu PNL

Marcel Ciolacu, anunțat lista candidaților pe care partidul pe care îl conduce îi propune în coaliție pentru alegerile europarlamentare. În plus, el a subliniat faptul că, în acest moment, își dorește ca lista comună pentru cursa electorală pentru Parlamentul European să fie deschisă de reprezentanți PSD și PNL. Trebuie precizat că această declarație vine după retragerea candidaturii Ramonei Chiriac, transmite Antena 3 CNN.

„Astăzi, am validat peste 95% dintre candidații de la Consiliile Județene și primarii de municipii și reședință de județ, acesta fiind atributul Consiliului Politic Național. Am validat primii de pe lista de europarlamentare, urmând săptămâna viitoare să vină și diferența de candidați după ce primim și rezultatele sondajelor de opinie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Lista candidaților PSD la europarlamentare, în ordinea prezentată de către de Marcel Ciolacu:

  • Mihai Tudose
  • Gabriela Firea
  • Claudiu Manda
  • Victor Negrescu
  • Vasile Dîncu
  • Gheorge Cârciu
  • Dragoș Benea
  • Dan Nica
  • Ștefan Mușoiu
  • Roxana Mânzatu
  • Andi Cristea
  • Larisa Blănari
  • Florian Valentin Sălăjanu
  • Mădălina Lazăr
Marcel Ciolacu. sursă: Gov.ro
Marcel Ciolacu. sursă: Gov.ro

Te-ar putea interesa și: Lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare. Care sunt numele-surpriză care ar putea ajunge la Bruxelles

Ce spune Marcel Ciolacu despre faptul că Ramona Chiriac nu mai candidează?

Marcel Ciolacu a declarat că a avut o discuție cu Ramona Chiriac, iar aceasta  „a făcut public faptul că nu mai doreşte să candideze şi cred că este suficient”. Liderul PSD a mai adăugat că această decizie este motivată de o problemă personală a Ramonei Chiriac şi că nu consideră că are dreptul să vorbească despre acest subiect. Premierul a mai spus că cele două partide coaliţie au destui oameni competenţi care să deschidă lista la alegerile europarlamentare şi a precizat că urmează să aibă o discuţie pe această temă cu liderul PNL Nicolae Ciucă.

„Doamna Ramona Chiriac, preşedinta Reprezentanţei Comisiei Europene la Bucureşti, s-a suspendat după ce au fost discuţiile că va candida pe lista comună . a anunţat public de ce anume s-a retras. Nu pot comenta eu o decizie luată de doamna Ramona Chiriac. Am avut o discuţie cu doamna Chiriac. Dânsa a făcut public faptul că nu mai doreşte să candideze şi cred că este suficient. E o problemă a dânsei personală şi eu nu am dreptul să vorbesc”, a declaratMarcel Ciolacu, joi, după şedinţa conducerii PSD de la Palatul Parlamentului, întrebat de ce s-a retras Ramona Chiriac şi ce i-a transmis.

Întrebat dacă a avut o discuţie cu Ramona Chiriac pentru funcţia de comisar european, liderul PSD a replicat: „Nu am avut niciodată o discuţie în ceea ce priveşte comisarul României”.

„În primul şi în primul rând, această discuţie va trebuie să o am cu preşedintele României, deoarece conform decizie CCR, preşedintele României e reprezentantul în Consiliul European, unde se negociază portofoliile. România nu ştie încă ce portofoliu va avea. Cred că prin octombrie anul viitor va fi această desemnare. Deci e puţin probabil să aibă cineva o discuţie, când nu se ştie nici ce portofoliu vom avea”, a completat Ciolacu.

Citește și: SURSE: Cum s-au împărțit locurile în Coaliția PSD-PNL pentru europarlamentare. Câte locuri eligibile are fiecare partid