Marcel Ciolacu face anunțul momentului despre aderarea României la spațiul Schengen. Premierul României s-a întâlnit astăzi cu Charles Michel, moment în care a confirmat că a căzut la un acord cu oficialul european, un acord care este în favoarea României, așa cum spune liderul PSD pe pagina de Facebook.
Marcel Ciolacu a dat vestea cea mare. România primește suport din partea oficialului european Charles Michel pentru a intra în spațiul Schengen. Premierul spune că a căzut la un acord cu președintele Consiliului European, reprezentând cea mai bună metodă pentru a detensiona actualul cumul de factori care ar putea avansa eurosceptismul în zona de est a continentului. Liderul PSD spune că oficialul european i-a mulțumit statului român pentru sprijinul oferit Ucrainei și Republicii Moldova.
Citește și despre următorul subiect: Statul român este pregătit să intre în spațiul Schengen. România surclasează multe țări la implementarea sistemului de intrare/ieșire
„Președintele Consiliului European, Charles Michel, mi-a reconfirmat, astăzi, susținerea sa totală pentru aderarea României la spațiul #Schengen.Domnia sa este unul dintre marii prieteni ai țării noastre și i-am mulțumit pentru suportul său constant, ferm și plin de energie.
Am căzut de acord că o decizie legitimă, în favoarea României, reprezintă cel mai bun antidot pentru a detensiona actualul cumul de factori care ar putea avansa euroscepticismul în zona de est a continentului.
Președintele Charles Michel a mulțumit României și pentru sprijinul puternic oferit de țara noastră Ucrainei și Republicii Moldova. Este dovada că românii probează cu fapte ce înseamnă solidaritatea! De aceea, sper că și Europa va proba, printr-o decizie în favoarea României pe tema Schengen, că #solidaritatea europeană există și în realitate, nu doar în declarațiile oficiale!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.
Anterior, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a confirmat că pregătirile pentru EES sunt avansate în România. Statul român a stabilit și autoritățile competente și desemnate și responsabilitățile pe care trebuie să le îndeplinească acestea, pe lângă stabilitatea pe care o deține cadrul organizatoric pentru implementarea națională a EES și ETIAS. Ultimele informații arată că au fost înființate două noi structuri numite Puncte Centrale de Acces și Unitatea Națională ETIAS. Structurile în cauză vor fi responsabile de prelucrarea datelor cu caracter personal, securitate și proceduri de contestație. În baza contractului de achiziție, instalarea echipamentelor EES de control al frontierei la punctele de trecere a frontierei a început anul trecut. Activitățile de desfășurare a echipamentelor fixe în BCP au fost finalizate în toate locațiile, până în prezent.
Citește și despre următorul subiect: Klaus Iohannis, despre aderarea României la spațiul Schengen. „Rămâne o prioritate pentru perioada următoare”