- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu a mers în zonele inundate din Galați: „Dislocăm alimente, pături, containere pentru casele distruse”

14 Sep, 16:07 • Preda Silvia
Premierul Marcel Ciolacu şi-a anulat programul politic şi guvernamental pe care îl avea sâmbătă la Botoşani și a mers în Galați pentru a evalua situaţia cauzată de inundaţii.
Marcel Ciolacu a mers în zonele inundate din Galați: „Dislocăm alimente, pături, containere pentru casele distruse”

Premierul Marcel Ciolacu a fost, sâmbătă, în vizită într-una din casele inundate din judeţul Galaţi.

Marcel Ciolacu a vizitat casa unei bătrâne din Slobozia Conachi, afectată de inundaţiile de sâmbătă dimineaţa. Premierul a discutat apoi cu oamenii din localitate.

Ciolacu este însoţit de preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, dar şi de miniştrii de Interne, Apărare şi Mediu, Cătălin Predoiu, Angel Tîlvăr şi Mircea Fechet.

Prim-ministrul a discutat cu autorităţile locale despre măsurile urgente de intervenţie şi de sprijin pentru populaţia şi comunităţile grav afectate de inundaţii, a precizat Biroul de presă al Guvernului.

Premierul Marcel Ciolacu şi-a anulat programul politic și a mers în Galați

S-a decis dislocarea de urgenţă de alimente, pături, containere pentru cei care au casele distruse de inundaţii. În zonă vor fi amplasate şi două tabere, iar mai multe persoane rămase fără locuinţe vor putea sta în şcoală.

Citește și: Mircea Fechet, alarmat de viiturile din Galați: „Este un bilanț tragic” | Cel puțin cinci oameni au murit

Peste 5.000 de gospodării din judeţul Galaţi au fost afectate de inundaţii, a anunţat sâmbătă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.

Situaţia cea mai dificilă se înregistrează în judeţul Galaţi, mai exact în 12 localităţi – Pechea, Drăguşeni, Griviţa, Costache Negri, Bereşti, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa şi Vameş -, unde sunt înregistrate pagube semnificative, fiind afectate mai mult de 5.000 de gospodării.

Ciolacu se află în zonele inundate din Galați
Ciolacu se află în zonele inundate din Galați

Până la momentul raportării (ora 13,00), un număr de 252 de persoane au fost evacuate, iar, din nefericire, patru persoane au decedat din cauza manifestării codurilor de vreme rea”, a precizat IGSU.

Până acum, cel puțin patru oameni au murit în Galați în urma inundațiilor

Patru persoane au decedat în urma inundaţiilor produse în judeţul Galaţi, au informat sâmbătă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Este vorba despre doi bărbaţi din localităţile Pechea şi Drăguşeni şi două femei din localităţile Costache Negri şi Corod.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, locuitorii judeţului Galaţi au primit mesaje RO-ALERT prin care erau sfătuiţi să părăsească zonele inundabile şi să se pregătească de o eventuală evacuare.

În ultimele 24 de ore, din cauza precipitaţiilor abundente au fost afectate 19 localităţi din opt judeţe – Argeş, Bacău, Buzău, Galaţi, Hunedoara, Neamţ, Vâlcea şi Vrancea.

Vezi și: Ministrul Mircea Fechet: În același timp avem și secetă profundă, și cod roșu de ploi