- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre taxe și impozite. Ce urmează să se întâmple în 2025

30 Jul, 13:46 • Bumbeneci Diana
Premierul Marcel Ciolacu încearcă să-i liniștească pe românii care se tem că la anul nu vor putea face față cheltuielilor. Șeful Executivului a explicat ce urmează să se întâmple cu taxele.
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră despre taxe și impozite. Ce urmează să se întâmple în 2025

Premierul Ciolacu promite în fața românilor că Guvernul condus de acesta nu pregătește creșteri de taxe. Oficialul susține că sunt doar speculații și că nu s-a luat în calcul nicio majorare substanțială în anul ce va urma.

Marcel Ciolacu, despre taxele din 2025

Premierul Marcel Ciolacu a explicat, în cursul unor declarații făcute pe 30 iulie, că exclude categoric speculaţiile apărute în legătură cu așa zisele majorări de taxe care ar fi pregătite de Guvern. În acest context, liderul Guvernului a solicitat ca toți miniștrii să comunice mai mult cu populația pe acest subiect în așa fel încât să existe transparență decizională și să nu se lase loc de interpretări.

„Exclud categoric toate speculaţiile potrivit cărora Guvernul ar pregăti creşteri de taxe. Exclus! Nu există niciun pachet cu astfel măsuri fiscale care să fi fost discutat în Guvern sau în Coaliţie! Din acest motiv, le-am cerut miniştrilor să nu mai avanseze nicio propunere fiscală în Guvern fără o consultare prealabilă cu mediul de afaceri şi cu societatea civilă”, a afirmat Marcel Ciolacu, marţi, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Sondaj CURS. Pe cine ar vota românii la alegeri dintre Ciolacu, Ciucă, Geoană, Simion, Lasconi și Șoșoacă

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

În același timp, premierul le-a mai solicitat tuturor miniştrilor să fie „mai atenţi la comunicarea pe acest subiect”.

„Nimeni nu are dreptul să-şi dea cu părerea despre tot felul de fantezii fiscale sub sigla Guvernului României! Deciziile se iau în Guvern! Orice altă cale de a arunca pe piaţă iniţiative personale, fără o validare politică prealabilă în Coaliţie, reprezintă o abatere pe care nu o vom lăsa nesancţionată!”, a mai afirmat Ciolacu.

Tot pe marginea acestui subiect care a îngrijorat românii în ultimele zile, ministerul Finanțelor a transmis, în cursul zilei de azi, că se află în dialog cu reprezentanţii Comisiei Europene, pentru a găsi cât mai rapid nou idei care să sprijine în totalitate dezvoltarea economică.

Ministerul Finanțelor a reacționat public imediat după ce s-a speculat despre ideea Guvernului de a majora taxe şi impozite, dar şi de a elimina anumite facilităţi fiscale despre care reprezentanţii instituţiei spun că provin „dintr-un document vechi de lucru şi nu reprezintă planurile actuale Executivului, așadar românii nu au de ce să își facă griji.

„De asemenea, precizăm faptul că orice schimbare fiscală semnificativă va fi anunţată oficial şi va face obiectul unor dezbateri publice cu mediul de afaceri şi societatea civilă înainte de a fi adoptată în Guvern”, se arată în comunicat.

Citește și: Anunț major pentru românii care vor vota la alegeri viitorul președinte. Toni Greblă: „Sancţiunile prevăzute de lege, care sunt foarte dure”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult