- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră! Tichetele de masă vor fi excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei

28 Jun, 11:08 • Amarie Giorgiana
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, vineri, 28 iunie, că tichetele de masă sunt excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei. Premierul a spus că măsurile au scopul de a proteja salariul minim pe economie și că va fi introdusă o modificare a reglementărilor referitoare la aplicarea facilităților fiscale în cazul salariului minim.
Marcel Ciolacu, anunț de ultimă oră! Tichetele de masă vor fi excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, vineri, 28 iunie, că urmează să fie adoptate măsuri menite să protejeze salariul minim pe economie. Mai mult, contravaloarea tichetelor de masă, respectiv a indemnizației de hrană, vor fi excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei. Premierul a subliniat și că punctul de amendă va fi înghețat, iar acesta nu va crește o dată cu salariul minim pe economie.

Marcel Ciolacu, anunț despre tichetele de masă

Marcel Ciolacu a venit cu mai multe clarificări pentru toți românii care beneficiază de tichete de masă. În ședința de Guvern de vineri, 28 iunie, premierul a spus că măsurile au scopul de a proteja salariul minim pe economie și că va fi introdusă o modificare a reglementărilor referitoare la aplicarea facilităților fiscale în cazul salariului minim. Astfel, contravaloarea tichetelor de masă, respectiv a indemnizației de hrană, acordate potrivit legii, sunt excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei.

Marcel Ciolacu susține că, în acest mod, puterea de cumpărare a tuturor angajaților încadrați cu salariul minim pe economie este protejată.

Citește și: Negocieri eșuate PSD-PNL pentru data alegerilor prezidențiale 2024. Când ar putea avea loc o nouă ședință a coaliției

„Tot din partea Finanțelor, vine o modificare a reglementărilor referitoare la aplicarea facilităților fiscale în cazul salariului minim. Contravaloarea tichetelor de masă, respectiv a indemnizației de hrană, acordate potrivit legii, sunt excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei. Astfel, protejăm puterea de cumpărare a tuturor angajaților încadrați cu salariul minim pe economie”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Antena 3.

Motivele pentru care veniturile românilor ar putea scădea

Anunțul premierului Ciolacu vine în contextul în care mulți angajatori s-au plâns de faptul că salariilor unor angajați vor scădea de la 1 iulie 2024, cu toate că salariul minim va crește. Reprezentanții întreprinderilor mici și mijlocii au susținut de mai multe ori că dacă Guvernul majorează salariul minim, este posibil ca anumiți angajați ar putea primi salarii mai mici. Totodată, economiștii au emis și un avertisment prin care susțineau că impunerea măsurii fără a se ține cont de nivelul productivității, ar putea duce la șomajul sau falimentul firmelor.

Citește și: Pensia uriașă pe care Florentin Pandele o primește. Cum și-a asigurat soțul Gabrielei Firea un trai liniștit