Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, în cursul zilei de azi, la Parlament, că există mai multe propuneri referitoare la taxele și impozitele locale care vor fi discutate cu „ministrul de resort”. Acesta a mai explicat astăzi că este posibil ca locuințele foarte scumpe să fie impozitate mai mult, pentru a se putea face diferențieri.
„Au venit colegii cu anumite propuneri și urmează să aibă discuții și cu ministrul de resort”, a afirmat Ciolacu, la Parlament, în momentul în care întrebat în legătură cu posibilitatea majorării taxelor și impozitelor locale. Oficialul social democrat a mai explicat că trebuie analizat dacă pe anumite categorii s-ar impune o mărire a acestor taxe, menționând că există o propunere în acest sens.
„Haideți să vedem dacă pe anumite categorii s-ar impune o mărire.(…) AMR (Asociația Municipiilor din România – n.r.) și asociațiile primarilor au venit cu propunerea să dăm o derogare până în 2025 în ceea ce privește grila notarială, dar cred că, ținând cont de această criză, este posibil ca locuințele foarte scumpe să fie impozitate mai mult”, a explicat Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.
Chestionat despre impozitarea restului locuințelor, nu cele foarte scumpe, Ciolacu a spus:
„Cred că propunerea AMR de amânare până în 2025, când se face digitalizarea ANAF, este de luat în considerare”.
Amintim că pe data de 10 octombrie, liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a declarat că primarii de municipii social-democrați nu sunt de acord cu amendamentul făcut în Senat legat de majorarea impozitelor de proprietăți, iar aceștia urmează să vină cu propria lor propunere.
„Am înțeles că vor trimite și o adresă oficială de la Asociația Municipiilor din România în ceea ce privește acest subiect. Această mărire pe proprietăți care ajută bugetele locale a fost făcută acum trei luni, prin ordonanță, prin modificările la Codul fiscal, unde era trecut foarte clar că se va aplica grila notarială. Primarii au venit și au explicat că tehnic nu se poate face acest lucru. S-a venit cu acest amendament, cu mărire de până la 50%, dar coeficientul rămânând același. Cu alte cuvinte, era o descentralizare și fiecare primar venea și propunea dacă mărește sau nu mărește. Ele pot rămâne la fel. Cu grilă notarială lucrurile erau foarte clare, în funcție de unde ai proprietatea. Nu putem compara municipiul Buzău cu municipiul București. Acum se caută altă formulă care să fie aplicabilă și corectă”, a explicat atunci Ciolacu.
Mai poți citi: România va avea o centrală de înaltă eficiență energetică. Aceasta va fi construită pe platforma fostului Oltchim