- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu anunță construirea unui spital de 500 de milioane de € în București: „Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani!”

21 Mar, 16:50 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu a anunțat construirea unui nou spital în București, mai exact o investiție de 500 de milioane de euro de care ar urma să beneficieze Institutul Clinic Fundeni.
Marcel Ciolacu anunță construirea unui spital de 500 de milioane de € în București: „Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani!”

Marcel Ciolacu a anunțat recent o investiție majoră în domeniul sănătății, mai exact ar fi vorba despre un nou spital care ar urma să fie construit în România. Fupă cum explică acesta, noua clădire va costa peste 500 de milioane de euro și va avea un termen de execuție 36 de luni, transmite Capital.ro.

Într-o apariție recentă, Marcel Ciolacu a explicat faptul că pregătesc „o investiție majoră în domeniul sanitar”. Conform primului ministru, ar  fi vorba despre un spiltal, un complex medical nou care ar urmă să fie oferit Institutului Clinic Fundeni.

Premierul a subliniat faptul că situația actuală a spitalului în care Institutul Fundeni își desfășoară activitatea este precară și că „nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani”. Din această cauză, va fi ridicat „un complex modern, cu zeci de săli de operații”.

Investiția este de 500 de milioane de euro, majoritar bani europeni. Șeful PSD a amintit că zeci de mii de pacienți din toată țară vin anual la Fundeni pentru tratament.

Te-ar putea interesa și: Alexandru Rafila anunță investiții masive în sistemul de sănătate din Târgu Mureș. Ministrul anunță și construirea a 2 spitale noi

Marcel Ciolacu promite construirea unui spital de 500 de milioane de € în București
Marcel Ciolacu promite construirea unui spital de 500 de milioane de € în București

Marcel Ciolacu anunță construirea unui spital de 500 de milioane de euro

„Aprobăm o investiție majoră în domeniul sanitar. Construim un ansamblu medical nou în care să funcționeze Institutul Clinic Fundeni. Nu mai putem continua în clădiri vechi de peste 60 de ani! Vom ridica un complex modern, cu zeci de săli de operații. Investiția este de 500 de milioane de euro, majoritar bani europeni. Zeci de mii de pacienți din toată țară vin anual la Fundeni pentru tratament și, pentru ei, această investiție este una vitală”, a declarat Marcel Ciolacu.

Acest nou spital va fi compus din 5 corpuri de clădire și anexele tehnice. Totodată, autoritățile au comunicat că ar urma să ocupe pe o suprafață totală de 100.127 mp. În plus, spitalul va avea 21 de săli de operație, saloane, cabinete de consultații, dar și spații dedicate activităților didactice și de cercetare.

Estimările inițiale indică faptul că valoarea totală a investiției va fi de 2.651.777 miliarde lei. Premierul a anunțat și un orizont de timp în care ar trebui să fie gata aceast construcție, mai exact aceasta ar urma să fie gata în 36 de luni.

Citește și: Orașele din România care vor avea spitale noi de urgență. Marcel Ciolacu anunță o investiție de aproape 7 miliarde de lei