- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, declarație: „Nu pierdem niciun ban. Nu facem bine românilor. Un incompetent la Energie a crezut că merge cu șmecherii”

10 Oct, 17:59 • Bugiu ⁠Ana Maria
Premierul Marcel Ciolacu a asigurat că România nu va pierde „niciun ban” din cererea de plată nr. 3 din PNRR, problemele fiind în curs de rezolvare. El a criticat Ministerul Energiei pentru gestionarea ineficientă a selecțiilor, spunând că aceasta a dus la risipirea fondurilor europene.
Marcel Ciolacu, declarație: „Nu pierdem niciun ban. Nu facem bine românilor. Un incompetent la Energie a crezut că merge cu șmecherii”

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că România nu va pierde „niciun ban” din cererea de plată nr. 3 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), menționând că problemele semnalate de Comisia Europeană legate de angajamentele asumate sunt în curs de rezolvare. Declarația sa a fost un răspuns la întrebările privind posibila pierdere a peste 1 miliard de euro din fondurile alocate țării prin această cerere, potrivit Antena 3 CNN.

„Nu pierde niciun ban, vă rog mult, opriţi-vă, că nu facem bine, nu facem bine românilor, nu facem bine economiei. Vă spun eu: nu pierdem niciun ban. Un incompetent la Energie a făcut selecţii cum credea el, ca prin ‘ 92- ’96, că merge cu şmecherii.

N-a mers la comisie şmecheria, să pui angajatul tău să-ţi facă subiectele unde merge naşul. Oamenii ăia între timp au informaţii, că există presă liberă în România şi datorită dumneavoastră Comisia Europeană are toate informaţiile şi a spus: avem o rugăminte, reluaţi procedurile că pierdeţi bani.

O să şi spună Comisia acest lucru, s-au şi reluat. La AMEPIP s-au reluat. Am vorbit ieri cu secretarul general, aţi văzut la AMEPIP şi-au şi dat demisia, că sunt oameni mai cu mintea la ei. Ieri, după şedinţa de guvern, am vorbit cu secretarul general, mi-a spus: domnule, procedura într-o lună, o lună şi jumătate se finalizează, deci aceea vor fi primii bani pe care îi recuperăm”, a declarat Marcel Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și: Cel mai mare plan din istoria post-decembristă a României. Marcel Ciolacu: „Este o schemă de ajutor de stat de 500 de milioane de euro”

foto: Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, declarație: „Nu pierdem niciun ban. Nu facem bine românilor. Un incompetent la Energie a crezut că merge cu șmecherii”

Premierul Marcel Ciolacu a menționat că există în continuare probleme legate de metroul din Cluj, spunând că nu au fost recuperate sumele necesare. Deși nu a oferit detalii, el a indicat că ministrul Câciu va ieși pentru a oferi informații suplimentare despre situația respectivă.

„Ce am înţeles şi nu am detalii, dar domnul Câciu o să iasă să detalieze. Am înţeles totuşi că rămâne problema cu metroul de la Cluj, unde, acolo, e vorba de nerecuperarea sumelor”, a completat Ciolacu.

Te-ar mai putea interesa și: Marcel Ciolacu promite că România va adera la Schengen în 2024! Negocieri intense cu cancelarul Nehammer