Marcel Ciolacu, Premierul României, totodată și liderul social-democraților, a făcut declarații cu privire la principalul său obiecti pentru anul 2024. Acesta a menționat că, în calitate de premier, cel mai important obiectiv pentru el este să continue reformele asumate prin PNRR. Mai mult decât atât, premierul a pus focusul asupra faptului că fără acestea România nu ar avea acces la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), conform celor furnizate de Agerpres.
Ai putea fi interesat și de: România își joacă toate șansele pentru a intra în spațiul Schengen! Marcel Ciolacu: „În ceea ce priveşte Schengen-ul, eu am să mă lupt până în ultima clipă şi cred că aşa este corect.”
Marcel Ciolacu a fost întrebat care sunt obiectivele sale principale pentru anul 2024, iar acesta a menționat că reformele. Această întrebare i-a fost adresată în decursul serii de miercuri, la Antena 3 CNN, în condițiile în care anul 2024 este marcat de patru rânduri de alegeri: europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale.
„Din funcţia de prim-ministru – reforme. România, fără reforme, nu va putea merge mai departe. România, fără reforme, nu va avea acces la OECD. Este momentul de cotitură al României, trebuie reforme în sistemul bugetar, sunt evidente. Toată lumea spune: domnule, ce te-a apucat când ai an electoral? Fiindcă nu-şi mai permite România. România trebuie să implementeze toate reformele din PNRR cu adevărat, nu gândite după mintea unora.”, a declarat Premierul Marcel Ciolacu, potrivit știripesurse.
Totodată, acesta a precizat că pentru a atinge aceste obiective, el nu are nicio problemă să poarte negocieri directe pe angajamentele din PNRR cu oficialii europeni.
„De aceea există negociere şi unde eu n-am nicio problemă să mă duc să negociez direct cu un înalt funcţionar de la Bruxelles. Am înţeles că sunt primul prim-ministru care a făcut acest lucru. N-am nici cea mai mică problemă să explic cum sunt românii în realitate, ce pot accepta românii şi ce nu pot accepta românii, care-s nedreptăţile pe care le-au avut românii pe timpul comunismului şi pe care nu le mai acceptă în acest moment. Şi să ştiţi că există acest dialog.
Există echipe tehnice la MIPE, la Finanţe, specialişti şi oameni pe care Comisia îi acceptă ca şi negociatori, ca şi parteneri de dialog.”, a concluzionat Marcel Ciolacu, potrivit sursei citate.
Ai putea fi interesat și de: Ultimele negocieri pentru aderarea României la Schengen. Marcel Ciolacu îi transmite un mesaj tranșant cancelarului Karl Nehammer