Marcel Ciolacu a subliniat importanța unui plan de dezvoltare pe termen lung, specificând că un plan pe 7 ani este necesar pentru a gestiona investițiile, potrivit economedia.ro.
El a precizat că anii 2025 și 2026 vor fi importanți, având în vedere că se așteaptă cele mai mari investiții în această perioadă. Ciolacu a menționat că, dacă ritmul actual al investițiilor va continua, Comisia nu va avea obiecții.
„Foarte important este să avem un plan pe 7 ani pentru că și anii 2025 și 2026 vor fi anii în care vor fi cele mai mari invvestiții. Atâta timp cât se va menține ritmul de investiții actual, Comisia nu are nimic împotrivă”, a declarat Ciolacu.
Te-ar mai putea interesa și: Marcel Ciolacu a semnat contractul care revoluționează România. „Vă solicit un singur lucru : faceți toate verificările necesare”
foto: Marcel Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că pe 1 septembrie vor fi prezentate detalii despre planul fiscal, subliniind că nu se vor majora TVA-ul sau impozitarea muncii.
El a accentuat necesitatea unei Românii ordonate și coordonate, menționând importanța direcționării bugetului către zonele deficitare, conform analizei actuale. Ciolacu a subliniat că pentru a avea analize în timp real și pentru a implementa măsuri eficiente, este esențială digitalizarea.
„Pe 1 septembrie o să venim şi o să prezentăm, nu se măreşte TVA, nu se măreşte impozitarea muncii. Tot spun, unii au râs când am spus că ne trebuie o Românie ordonată, cu adevărat trebuie şi coordonată.
Trebuie să înţelegem odată că bugetul statului trebuie direcţionat în zonele în care eşti deficitar şi ne arată cifrele şi analizele. Să ai aceste analize în timp real îţi trebuie o digitalizare şi să intervii cu astfel de măsuri, dar să fie cuantificate în timp”, a declarat premierul Ciolacu, vineri, cu ocazia unei vizite în judeţul Buzău.
Marcel Ciolacu a declarat că nu pot fi create excepții permanente în Codul Fiscal, așa cum a sugerat Comisia. El a confirmat că TVA-ul de 9% pentru medicamente și alimente va rămâne neschimbat.
„Nu poţi să dai excepţii, (…) să spui ‘sunt excepţii pe viaţă’, că atunci nu mai avem Cod Fiscal şi normal că acest lucru ne-a spus Comisia: nu puteţi trăi într-o lume de excepţii în funcţie de interesul unui grup de oameni sau o abordare sau o datorie a unui partid sau altul.
Ce vă spun cu certitudine, medicamentele, alimentele, lucruri deja discutate la Comisie vor rămâne la 9%”, a subliniat Marcel Ciolacu.
Te-ar mai putea interesa și: Pensiile minerilor și nevăzătorilor, din nou în discuție. Marcel Ciolacu: „Am aceste două categorii, vineri mă văd cu ei”