Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, într-un mesaj pe contul său de X (fosta platformă Twitter), că a avut o întâlnire cu reprezentanții conducerii Google, potrivit informațiilor transmise de Economedia.
De menționat este că în programul premierului nu a fost prezentă și întâlnirea cu reprezentanții Google. Guvernul nu a menționat pe site-ul oficial mai multe detalii despre întâlnirea cu Google.
„Discuții fructuoase la Palatul Victoria cu conducerea Google pe tema viitoarelor investiții în infrastructura digitală, inovare și proiecte de cercetare în România”, a declarat Ciolacu pe contul său de X.
Reamintim că la finalul anului trecut premierul Marcel Ciolacu a efectuat o vizită în SUA unde a avut discuții si cu reprezentanții companiei Google. Guvernul subliniază şi că o componentă importantă a vizitei de lucru este cea economică. Astfel, prim-ministrul Marcel Ciolacu şi delegaţia guvernamentală vor avea discuţii cu reprezentanţii companiilor Google, Lockheed Martin şi cu reprezentanţii conducerii United States Energy Association.
România oferă prilejul investiţiilor majore în centre de date şi servicii de cloud, Guvernul având ca prioritate, în cadrul reformei administraţiei publice, reforma digitală şi transferul în cloud a sistemelor IT de stat.
„Guvernul şi-a asumat operaţionalizarea cloudului guvernamental şi vom lucra împreună cu experţii şi cu companiile din industria tehnologiei pentru a reuşi acest lucru. Voi încuraja şi firmele şi companiile private din România să opteze pentru aceste soluţii de tip cloud, pentru că reprezintă un avantaj competitiv important într-o piaţă tot mai concurenţială”, a declarat premierul Marcel Ciolacu la finalul anului trecut.
Pe lângă colaborarea pentru serviciile cloud, premierul a arătat că România este extrem de interesată de identificarea de proiecte în domeniul securităţii cibernetice şi de dezvoltarea acestora, în contextul în care ţara noastră dispune de una dintre cele mai avansate legislaţii în domeniul securităţii cibernetice din Europa.
Marcel Ciolacu a mai spus că România beneficiază de statutul conferit de aderarea la UE şi la NATO şi, în viitorul apropiat, la OCDE, oferind astfel un mediu de afaceri previzibil, bazat pe reguli garantate de apartenenţa la aceste organizaţii.