- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu face anunțul momentului privind salariile românilor. „Cred că asta așteaptă românii de la noi”

13 Jun, 13:22 • Bumbeneci Diana
Salariul minim european a fost pus în dezbatere publică. Marcel Ciolacu, anunț de ultim moment.
Marcel Ciolacu face anunțul momentului privind salariile românilor. „Cred că asta așteaptă românii de la noi”

Se numără zilele până când românii se vor putea bucura de salariul minim european. Premierul Marcel Ciolacu, a transmis, înainte de ședința de Guvern, că membrii Executivului vor continua măsurile de sprijin pentru populaţie.

Marcel Ciolacu anunță ce se întâmplă cu salariul minim european

Conform premierului țării, a fost pus în transparență publică proiectul privind introducerea salariului minim european în România.

„Am văzut că a fost pus în transparență publică și proiectul privind introducerea salariului minim european în România.

Vrem ca românii să aibă slujbe plătite cât mai aproape de media europeană.

Cred că asta așteaptă românii de la noi, nivel de trai mai bun și prețuri corecte. Nu circ în stradă, cum fac încă unele partide, deși au fost deja taxate dur de electorat”, a spus premierul Marcel Ciolacu, joi, la începutul şedinţei de guvern.

„Alegerile au trecut și revenim la prioritățile românilor, care așteaptă un nivel de trai mai bun și prețuri corecte, nu circ în stradă, cum fac încă unele partide, deși au fost deja taxate dur de electorat.

Mă bucur că inflația continuă să scadă ajungând deja aproape de 5% și vom cotinua să luăm măsuri pentru a proteja puterea de cumpărare a populației”, a continuat Marcel Ciolacu.

Vezi și: Este anunțul care va bucura milioane de români. Se propune un nou program „Rabla”

În cadrul ultimelor sale declarații, premierul spune că mecanismul de calcul se află în lucru la Ministerul Muncii.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Tot în acest context, Marcel Ciolacu a mai ținut să explice faptul că formula de calcul va fi stabilită în funcție de trei indicatori.

Ministerul Muncii și partenerii sociali lucrează deja la mecanismul care va introduce salariul minim european în România până în noiembrie.

Formula stabilită va ține cont de puterea de cumpărare, de nivelul câștigului salarial mediu brut și productivitatea muncii”, declara Ciolacu în urmă cu o săptămână.

La finele lunii mai, Marcel Ciolacu avea să explice că România va introduce salariul minim la nivel european, iniţiativă ce prevede ca pentru aceeaşi muncă să fie plata egală. El a adăugat că termenul de implementare a acestei măsuri este 15 noiembrie.

„La nivel european, familia social-democrată, S&D, prin comisarul Schmidt, social-democrat, comisarul pe muncă, au venit şi avem de aplicat salariul minim european. Deci, cu alte cuvinte, o viziune la nivel european.

Părerea mea, să nu mai inventăm noi iarăşi apa caldă şi să mergem pe o viziune europeană, a Uniunii Europeane, care pentru aceeaşi muncă să fie plată egală şi avem termen de implementare, mi se pare, pe 15 noiembrie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește azi și: Un nou cutremur a zguduit România! INCDFP anunță unde a fost resimțit seismul

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult