Marți, 18 iulie, Marcel Ciolacu a avut o întâlnire cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România, relatează stiripesurse.ro. Se pare că săptămâna viitoare vor fi luate decizii concrete pentru descentralizarea fondurilor europene.
După întâlnirea cu primarii, susținută astăzi, Marcel Ciolacu a promis că săptămâna viitoare se vor lua decizii concrete pentru descentralizarea fondurilor europene. Premierul precizează că primarii prezenți se află la conducerea celor mai importante orașe din România, iar ei „au venit cu o abordare extrem de serioasă și de responsabilă despre dezvoltarea comunităților pe care le reprezintă”.
Marcel Ciolacu a afirmat că implicarea administrației locale în PNRR este un impuls major pentru Guvern. Premierul a precizat că el și colegii din Guvern au răspuns tuturor solicitărilor care vizează măsuri pentru a susține finalizarea rapidă a proiectelor care vor îmbunătăți viața a milioane de români.
„Faptul că administrația locală este atât de conectată la acest adevărat Plan Național de Dezvoltare Economică a României reprezintă un impuls major pentru Guvern și administrația centrală să se miște mai repede și mai eficient.
Eu și colegii mei din Guvern le-am răspuns tuturor solicitărilor care vizează măsuri pentru a susține finalizarea rapidă a acestor proiecte care vor îmbunătăți viața a milioane de români”, susține șeful Guvernului.
Acesta precizează că este un adept al descentralizării fondurilor europene către administrația locală. Totodată, Marcel Ciolacu a asigurat că se vor lua decizii concrete săptămâna viitoare.
„Iar în săptămânile următoare vom lua decizii concrete care să producă efecte vizibile în acest sens! Cred cu tărie că acesta este drumul corect pentru ca România să se dezvolte prin investiții importante folosind toți banii europeni disponibili”, declară premierul României, Marcel Ciolacu.
Guvernul trebuie să aleagă din măsurile fiscale propuse în studiul Băncii Mondiale, realizat pentru România ca parte a PNRR, pentru a asigura scăderea deficitului bugetar, în ciuda depășirii în 2023 și 2024, potrivit unui acord cu Comisia European. În acest fel, Comisia Europeană nu va declanșa procedura de suspendare a unor fonduri UE destinate României, parte din calendarul multianual și PNRR, deși statul român va depăși țintele de deficit excesiv în 2023 și 2024. Formațiunea analizează mai multe măsuri fiscale, precum:
Te-ar putea interesa și: Acord informal al Guvernului cu Comisia Europeană pentru a nu pierde bani din PNRR. Ce obligații își asumă Executivul de la București