Marcel Ciolacu a fost invitat la România Tv, în emisiunea „Punctul Culminant”, moderată de Victor Ciutacu, și a vorbit despre legea pensiilor, canalul Bâstroe, rotaţia premierilor sau componenţa următorului Guvern.
Rotația premierilor se va realiza conform protocolului, a dat asigurări Marcel Ciolacu, chiar dacă nu în data de 25 mai, stabilită inițial.
„Se face cu certitudine. Atât eu, cât și domnul premier suntem oameni de onoare si am inteles momentul complicat prin care a trecut Romania, pentru ca orice s-ar spune, haide sa fim corecti, a fost complicata pentru intreaga Europa, dar am reusit sa depasim onorabil aceste crize suprapuse.
Sunt încă multe de facut, dar s-au și luat măsuri corecte, poate unele un pic intarziate. Poate trebuia mai repede reglementarea pretului la energie, poate nu aveam nici inflatia de 16%, dar bine ca nu am ajuns la 30%. Noi suntem intr-o coalitie care a adus stabilitate in Romania. In ultimul an au venit in Romania investitii de 11 miliarde de euro, un record.
Daca ne uitam ce a insemnat acea perioada de doi ani de guvernare de dreapta, PNL cu USR, si la ce coerenta e acum. Categoric exista o decizie in PSD ca eu sa fiu desemnat premier. Nu cred ca domnul presedinte nu a stiut de acest acord politic. Constitutional, presedintele desemneaza premierul la propunerea unei majoritati. Majoritatea exista si este exclus sa am temeri ca domnul Ciuca nu-si va prezenta demisia. Sunt total de acord ca nu trebuie facuta rotatia pe 25 mai. Suntem politicieni, domnul premier isi va prezenta demisia la momentul potrivit. Avem pasii si avem deja totul stabilit.”, a declarat Marcel Ciolacu, în exclusivitate la România TV.
În ceea ce privește pensiile militarilor, Ciolacu spune că nu va accepta să fie tăiate, mai ales că România are graniță cu Ucraina, invadată de ruși.
„Eu nu pot accepta ca pensiile militarilor să fie considerate pensii speciale. Au venit marii de la PNL şi USR, că termină în 6 luni cu pensiile speciale. Si au fost si la guvernare, puteau da OUG. Vă spun, prioritatea noastră acum este să rezolvăm legea într-o formă care să fie admisă de Comisia Europeană. Vom veni cu o abordare corectă, pentru ca legea sa treacă de CCR. Am făcut deja un grup de lucru, avem raportul de la Banca Mondială şi se lucrează pe el. Dar trebuie să înțelegem ca această lege nu e retroactivă. Dar pe componenta specială, poti veni cu impozitare în funcție de venituri. Este o abordare corectă, constituțională”, a continuat Ciolacu.