- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, primul mesaj oficial după depunerea candidaturii la prezidențiale. „Vin în fața dumneavoastră și cu un plan”

05 Oct, 11:03 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu și-a depus candidatura prezidențială: "Crezul meu politic este că un plan pentru România implică împărțirea puterii".
Marcel Ciolacu, primul mesaj oficial după depunerea candidaturii la prezidențiale. „Vin în fața dumneavoastră și cu un plan”

Premierul Marcel Ciolacu și-a depus oficial candidatura la alegerile prezidențiale. După momentul specific alegerilor ce vor urma, social-democratul a decis să transmită un mesaj tuturor românilor care vor merge în noiembrie și decembrie la urnele de vot pentru a alege noul șef al statului.

Marcel Ciolacu și-a depus candidatura la prezidențiale

„Am decis să-mi depun astăzi candidatura, după o perioada pe care romanii nu si-au dorit-o în mod deosebit. În ultimii 20 de ani am avut 17 guverne.

Acesta a fost modul de abordare al foștilor președinți.

Cred că a venit timpul să privim cu echilibru și responsabilitate această funcție și această demnitate în statul român. Vin în fața dumneavoastră și cu un plan pentru România și cu un crez politic și cu un angajament moral.

Vorbim despre venituri mai mari și putere de cumpărare mai mare pentru români. Vorbim despre reindustrializarea României, vorbim despre finalizarea autostrăzilor și a întregii infrastructuri și în domeniul educației și al sănătății.

Vorbim despre demnitatea românilor din diaspora și trebuie să ne implicăm cât mai mult pe lângă celelalte guverne, ceilalți președinți din lume, unde avem o diaspora foarte mare.

Marcel Ciolacu: Nu poți avea un crez politic de a uni, dacă dacă n-ai capacitatea de a împărți puterea
Știu și eu, știți și dumneavoastră că peste 5 milioane de români au preferat să părăsească România. Am un crez politic, acela de a uni, mai ales că nu-mi este foarte greu să fac comparație cu ce s-a întâmplat în ultimii 20 de ani.

Citește și: PSD vrea reducerea taxării cu 5% pentru salariile de până la 5.700 lei brut. Cu ce bani vor rămâne românii

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Eu cred că trebuie să ia sfârșit perioada în care președintele se ocupă să distrugă un partid politic sau în care președintele arată ură față de adversarii politici și îi consideră dușmani.

Planul pentru România și crezul politic nu pot fi realizate decât împărțind puterea. Un plan pentru România trebuie asumat atât de putere, cât și de opoziție. Nu poți să faci acest lucru decât stând la masă, atât cu puterea, cât și cu opoziția, explicând de ce, după 30 și ceva de ani, trebuie să tragem o linie roșie între lupta politică și planul pentru România.

Nu poți să ai un crez politic de a uni, dacă n-ai capacitatea de a împărți puterea”, a spus Marcel Ciolacu imediat după depuenrea candidaturii la alegerile prezidențiale.

„Nu ultimul rând, eu cred că președintele României trebuie să dea explicații. Să dea explicații asupra programului său, să explice de ce face anumite deplasări, ce își propune în aceste deplasări, când se întoarce din aceste deplasări.

Să dea explicații legat de ce a realizat, ce a câștigat pentru România și, nu în ultimul rând, trebuie să spună transparent care au fost cheltuielile deplasării și care a fost câștigul acelei deplasări. Eu mulțumesc colegilor mei, întregii echipe și sunt ferm convins că vom avea un președinte echilibrat și normal, care va ști, în primul și în primul, rând ce nu trebuie făcut”,a spus liderul PSD la depunerea candidaturii sale prezidențiale.

Citește și:Marcel Ciolacu, mesaj de interes național pentru români. „Totul acum este despre economie”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult