- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu promite demisii de răsunet în scandalul Spitalului Sfântul Pantelimon. „Nu voi ezita”

08 Aug, 16:08 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu, nervos după scandalul Sf. Pantelimon, Oficialul pregătește demisii de „sus până jos la minister”, la spital, Colegiul Medicilor și nu numai.
Marcel Ciolacu promite demisii de răsunet în scandalul Spitalului Sfântul Pantelimon. „Nu voi ezita”

Marcel Ciolacu a transmis, în cursul zilei de joi, în ședința de Guvern, că îl va demite pe Alexandru Rafila din funcția de ministru al Sănătății ”dacă apar noi probe” în dosarul de omor de la Spitalul Sf. Pantelimon. Până atunci, oficialul nu poate asigura o demitere în cazul lui Rafila.

Marcel Ciolacu promite demisii în scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Oficialul susține că nu va ezita să ceară demisii la minister, spital și Colegiul Medicilor, dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative și medicale.

Toți vinovații în cazul de la spitalul Sfântul Pantelimon trebuie să meargă la închisoare. Acuzația de omor cu premeditare în cazul unui medic este de neconceput, dacă aceasta este probată. Am văzut că Ministerul Sănătății a colaborat cu Parchetul la această anchetă din prima zi. Dacă rechizitoriul procurorilor scoate la iveală vreo culpă în efectuarea controalelor administrative și medicale, nu voi ezita sa cer demisii de sus pana jos la minister, spital și Colegiul Medicilor. Până atunci însă, le solicit politicienilor care vor să folosească această dramă în scop electoral să caute alte subiecte. Și sunt subiecte importante care nu pot fi ascunse”, a spus premierul, la începutul ședinței de Guvern.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Citește și: Salarii regești pentru medicii de la Spitalul Sf. Pantelimon. Cine câștigă și 6000 de euro

Românii cer și demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. În schimb, oficialul susține că nu are de ce să își asume o demisie pentru un caz de omor premeditat.

„Eu nu am de ce să-mi asum personal această situație. Acolo e vorba de o infracțiune care presupune omor premeditat. Într-o astfel de situație nu cred în niciun fel că este responsabilitatea mea sau a Ministerului Sănătății pentru astfel de acuză. Deci, din punctul ăsta de vedere, nu am de ce să demisionez.

Noi avem foarte multe proiecte, reconstruim sistemul de sănătate, reformăm sistemul de sănătate. Așa că o chestiune care pune în dubiu, cum spuneți dumneavoastră, pentru că a creat foarte multă emoție e o chestiune pe care o înțeleg, de asta am venit în fața dumneavoastră să explic, dar demisia pentru ceva pe care nu puteam în niciun fel să controlăm și să influențăm, pentru că nimeni nu poate interveni în decizia individuală a medicului (…) Nu cred că această problemă ține de Ministerul Sănătății și de politica Ministerului Sănătății”, a declarat Alexandru Rafila.

Dezastrul la Spitalul Sfântul Pantelimon a început în luna aprilie, atunci când un angajat al spitalului a reclamat că bolnavii au primit doze reduse de noradrenalină și s-a ajuns la 17 decese în doar câteva zile. Nu s-a lăsat cu nicio demisie sau demitere. Rafila a declarat, inițial, că lucrurile au fost în regulă la spitalul Sfântul Pantelimon din București, însă următoarele anchete declanșate au scos la iveală situații fără precedent în instituția spitalicească, motiv pentru care astăzi, conducerea spitalului și alte cadre medicale și-au depus demisia.

Vezi și: Avertisment neașteptat pentru românii care consumă cartofi. Greșeala care te bagă în spital

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult