- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, replică dură în scandalul Pilonul II de pensii: „Nu suntem în Evul Mediu, nu dăm foc la vrăjitoare şi nu infierăm oamenii”

27 Sep, 17:14 • Alexe Raluca
Marcel Ciolacu a făcut lumină în scandalul Pilonul II de pensii. Premierul țării a explicat că nici el și nici Nicolae Ciucă nu au luat o decizie în acest sens, însă amândoi au dreptul să aibă o opinie.
Marcel Ciolacu, replică dură în scandalul Pilonul II de pensii: „Nu suntem în Evul Mediu, nu dăm foc la vrăjitoare şi nu infierăm oamenii”

Premierul României Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, despre amendamentul privind naţionalizarea Pilonului II de pensii, că nici el, nici preşedintele Nicolae Ciucă nu vor lua o astfel de decizie, însă a precizat că este dreptul fiecăruia să aibă o opinie.

Citește și: Marcel Ciolacu confirmă valul de concedieri masive în România! Iată cine sunt angajații care vor rămâne fără locul de muncă

Marcel Ciolacu explică situația Pilonului II de pensii

Marcel Ciolacu a adus lămuriri în scandalul Pilonului II de pensii. Premierul României a explicat că nici el, nici colegul său de coaliție, Nicolae Ciucă, nu vor decide asupra naționalizării pensiilor private Pilon II.

„În primul rând, ca şi procedură, nu putea să apară un amendament înaintea discursului meu pentru că e o întreagă procedură, fiind o lege de asumare a răspunderii, amendamentele se aprobă în Guvernul României. În Guvern nu a existat o astfel de propunere. Ce pot să vă spun cu certitudine, nici eu, Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, nici Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, nu am luat o decizie politică şi nu am avut o discuţie noi doi în ceea ce priveşte naţionalizarea Pilonului doi de pensii (…) Nu suntem în Evul Mediu, nu dăm foc la vrăjitoare şi nu infierăm oamenii că au avut o opinie”, a declarat premierul la Digi24.ro.

Marcel Ciolacu a mai spus că „nici el şi nici Nicolae Ciucă nu vor lua o decizie în ceea ce priveşte Pilonul 2 de pensii”.

„În rest, că cineva are o propunere, o discuţie, presupun, ca şi dvs, că suntem în anul 2023, nu suntem în Evul Mediu şi nu dăm foc la vrăjitoare şi nu infierăm oamenii cu fierul pe umăr că au avut o opinie. Este dreptul fiecăruia să aibă o opinie, decizia politică este una foarte clară, nici nu am avut de gând nici nu am avut o discuţie serioasă pe acest subiect”, a mai menţionat Ciolacu.

El a arătat că acest amendament nu a fost depus: „Decizia este foarte clară, nu a existat acest amendament, nu a fost discutat de către mine şi de către preşedintele Nicolae Ciucă şi nu am avut o decizie în acest sens”.

„După această tevatură am avut o discuţie cu preşedinte Nicolae Ciucă şi avem amândoi aceeaşi opinie, nu cred că este bine să venim acum pe un sistem care funcţionează. Că pot să fie anumite lucruri, să fie asigurări din partea administratorilor, să fie mai transparent, nu am nimic împotrivă, dar sunt lucruri care ţin de funcţionare, nu de naţionalizarea Pilonului 2”, a continuat Ciolacu.

Premierul a mai arătat că nu a avut discuţii cu secretarul de stat Daniela Pescaru.

„Eu nu am văzut acest document, domnule, s-a întâmplat acest lucru, eu nu îl exclud. Repercursiuni pentru ce, că cineva are o opinie? Deciziile politice le iau liderii politici. Nu sunt în Evul Mediu, eu nu pot să închid gura oamenilor, eu nu pot să îi spun unui om de ce ai opinie? Vreţi să fie în jurul meu numai yesmani, care spune numai ce cred eu? Să cert lumea că a avut o opinie? A avut o opinie proastă, din punctul meu de vedere dar asta nu înseamnă că trebuie să îndepărtez pe toată lumea care nu gândeşte ca mine”, a completat premierul.

Citește și: Ce se va întâmpla cu taxele românilor și cu scumpirile alimentelor. Marcel Ciolacu: „Ne-am îndatorat 200 de miliarde de lei într-un an și câteva luni”

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu în Ajunul Crăciunului
Program Kaufland, Lidl, Carrefour și al altor supermarketuri de sărbători. Sunt deschise până târziu ...
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține gospodine
Ce se întâmplă dacă pui 500 ml de oțet în mașina de spălat. Trucul ieftin pe care îl știu puține ...
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă la scurt timp de la publicare. Dezvăluirile fotografului Familiei Regale
Motivul pentru care felicitarea de Crăciun postată de Prinţul William şi Kate Middleton a fost ștearsă ...
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de patiserie de Crăciun
Cât costă un cozonac Dubai făcut de Gabriela Cristea. Cu cât vinde prezentatoarea TV produsele de ...
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat și el, prea devreme”
Doliu în lumea muzicii! Trupa Proconsul trece prin momente grele. „Vălică al nostru a plecat ...
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Cum l-a poreclit presa din Italia pe Dan Șucu după ce a devenit acționar majoritar la Genoa
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu se aștepta la un asemenea răspuns
Ce are de gând să facă Aura Șova cu cei 100.000 de euro câștigați la Vocea României. Nimeni nu ...
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Ce mașină va putea trece prima prin intersecție? Testul care dă dureri de cap multor soferi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
Banca din România care dispare din februarie. Ce se întâmplă cu banii clienților din conturi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
De ce să nu ridici niciodată o bancnotă găsită pe parbriz. Noua metodă folosită de hoţi
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare la centrale
Ce reprezintă zgomotele produse de centrala termică. Cea mai frecventă problemă tehnică ce apare ...
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție de câte ore ai într-o lună”
Cât câștigă un român în Germania. Muncește la o fermă 310 ore pe lună: „Diferă în funcție ...
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai găseşti doar bieţi pensionari, tineret nu mai vezi”
Deficit major de zilieri în România. Ziua de lucru se plăteşte chiar şi cu 500 de lei: „Mai ...
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. „Drumul morții”, pe care se petrec cele mai multe accidente, va fi înlocuit
Se dă startul licitației pentru construirea Drumului Expres care va lega două mari orașe ale României. ...