- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila, în vizită la Florin Piersic la Spitalul Foișor. Ce spune ministrul despre starea marelui actor

12 May, 12:02 • Adrian Popovici
Actorul Florin Piersic a fost vizita la Spitalul Foișor de către Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila. Artistul a suferit vineri o intervenție chirurgicală pentru îndepărtarea unei proteze la genunchi.
Marcel Ciolacu și Alexandru Rafila, în vizită la Florin Piersic la Spitalul Foișor. Ce spune ministrul despre starea marelui actor

Marcel Ciolacu, premierul României, i-a făcut duminică o vizită actorului Florin Piersic, internat la Spitalul Foișor, acolo unde a trecut printr-o intervenție de îndepărtare a unei proteze la picior care i-a creat probleme de sănătate în ultima perioadă, notează Știri pe surse. De asemenea, la această instituție medicală a ajuns și Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

„Nu (am date noi despre starea lui Florin Piersic – n.r.). Când avem, spunem. Deocamdată discutăm de stabilizarea pacientului”, a declarat Alexandru Rafila înainte de a se întâlni cu Alexandru Rafila.

Cum se simte Florin Piersic după operație?

Reprezentanții Spitalului Foișor au transmis că starea generală a actorului Florin Piersic s-a îmbunătățit, după ce a fost supus unei intervenții pentru îndepărtarea unei proteze de genunchi care a cauzat o infecție severă. Aceștia au menționat că actorul este cooperant și că a reușit să se ridice în picioare la marginea patului, transmite News.ro.

„Evaluarea pacientului Florin Piersic, realizată în dimineaţa zilei de 11.05.2024, indică o îmbunătăţire a valorilor/indicatorilor biologici şi o ameliorare a stării generale. A început procesul de mobilizare activă a pacientului, care este cooperant şi care s-a ridicat în picioare la marginea patului, după mai multe săptămâni”, a anunţat sâmbătă, la prânz, conducerea de la Spitalul Foișor.

Vineri, după operație, cadrele medicale au comunicat că starea actorului s-a îmbunătățit ușor.

„În urma evaluării din această dimineaţă, s-a constatat că starea de sănătate a domnului Florin Piersic este uşor îmbunătăţită, cu o evoluţie lent favorabilă. În prima zi postoperator, parametrii biologici legaţi de inflamaţie s-au ameliorat, pacientul este afebril, cooperant, se alimentează şi bea lichide singur”, au mai transmis medicii.

Joi, Florin Piersic, în vârstă de 88 de ani, a fost transferat la Spitalul Foișor, unde i s-a îndepărtat proteza de la genunchi, considerată sursa principală a infecției grave din cauza căreia a fost internat la Spitalul Militar din Cluj cu câteva zile în urmă. Ulterior, el a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj-Napoca, apoi la Institutul „Matei Balș” din Capitală.

„În urma investigaţiilor efectuate la spitalul nostru, având în vedere starea gravă a pacientului Florin Piersic, s-a constituit o echipă compusă din medici ortopezi, ATI, infectionişti şi medic cardiolog şi s-a decis efectuarea intervenţiei chirurgicale în regim de urgenţă. A fost extrasă proteza de genunchi, s-a practicat asanare extinsă şi implantarea unei proteze tip spacer cu caracter temporar, purtătoare de antibiotic. În prezent pacientul se află în secţia ATI, în stare stabilă”, se arată într-un comunicat de presă transmis, joi seară, şi semnat de managerul interimar al Spitalului Foişor, as. univ. dr. Şerban Dragosloveanu.

Citește și: Marcel Ciolacu face anunțul zilei pentru românii care plătesc facturi la gaze și electricitate. „Aprobăm azi o investiție majoră”