- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu vrea să atragă cât mai mulți investitori străini în România. „Trebuie să ieșim pe cât mai multe piețe externe”

29 Aug, 15:19 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu are un nou obiectiv. Premierul vrea să atragă cât mai mulți investitori străini în România.
Marcel Ciolacu vrea să atragă cât mai mulți investitori străini în România. „Trebuie să ieșim pe cât mai multe piețe externe”

Marcel Ciolacu a cerut astăzi Ministerului de Exerne să realizeze un mecanism de monitorizare și integrare a oportunităților de afaceri cu alte state, informează economedia.ro. Premierul vrea să obțină formulele cele mai eficiente pentru a nu irosi aceste oportunități și pentru a atrage mai mulți investitori străini.

Marcel Ciolacu are un nou obiectiv

Marcel Ciolacu a declarat astăzi că statul român are capacitățile necesare pentru a produce și pentru a atrage mai mulți investitori străini. Din acest motiv, a transmis Ministerului de Externe că vrea să se realizeze un mecanism de monitorizare și integrare a oportunităților de afaceri cu alte state.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Românul care și-a dublat veniturile, după ce a dat lovitura în Egipt. A făcut doar două investiții la preț de chilipir

„România are capacitățile necesare pentru a produce, a atrage investitori și a-și consolida punțile economice interne și externe. Vă invit să lucrăm împreună pentru intensificarea cooperării economice cu partenerii noștri.

Trebuie să ieșim pe cât mai multe piețe externe, să ne diversificăm și să susținem activ – împreună – companiile românești”, declară Ciolacu în fața diplomaților români.

„În acest sens, îi transmit rugămintea doamnei ministru Odobescu de a iniția un mecanism de monitorizare și integrare a propunerilor și oportunităților de afaceri pe care le avansați către Guvern și care să reflecte fezabilitatea acestora.

Împreună cu ministerele responsabile trebuie să găsim formulele cele mai eficiente pentru a nu irosi aceste oportunități”, a adăugat premierul.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Liderul PSD a punctat că relația de cooperare cu partenerii externi este esențială pentru statul român. Marcel Ciolacu a confirmat că va organiza la sfârșitul lunii septembrie un forum de afaceri romano-german.

„Totodată, relația de cooperare cu parteneri externi este esențială. De aceea, mă vedeți deseori în dialog angajat cu partenerii străini, încercând să creez noi modalități de cooperare. Personal, am efectuat acum două luni o importantă vizită de lucru în Germania, principalul nostru partener comercial.

M-am întâlnit cu cancelarul german și cu mediul de afaceri. Vom organiza, la sfârșitul lunii septembrie, un forum de afaceri româno-german. Cel mai clar exemplu al dorinței de intensificare a legăturilor comerciale cu partenerii noștri. România are capacitățile necesare pentru a produce, a atrage investitori și a-și consolida punțile economice interne și externe. Vă invit să lucrăm împreună pentru intensificarea cooperării economice cu partenerii noștri”, spune premierul.

Citește și despre următorul subiect: Ministerul Economiei oferă 200.000 euro pentru aceste proiecte de investiții. Procedura de aplicare a fost publicată în Monitorul Oficial