- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu vrea să găsească soluții în contextul măsurilor legale privind șoferii care consumă droguri. Ce a spus premierul despre controversata OUG 84

08 Jul, 13:59 • Amarie Giorgiana
Pemierul Marcel Ciolacu a anunțat luni, 8 iulie, că va discuta cu miniștrii referitor la modificările legale privind șoferii care cosumă droguri, pentru a lua o devizie în ședința de Guvern care urmează să aibă loc joi, 11 iulie.
Marcel Ciolacu vrea să găsească soluții în contextul măsurilor legale privind șoferii care consumă droguri. Ce a spus premierul despre controversata OUG 84

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit luni, 8 iulie, la sediul partidului, despre faptul că urmează să poarte discuții cu miniștrii, potrivit Antena 3 CNN. În cadrul acestora, se va aborda subiectul modificărilor legale privind șoferii care consumă droguri. O decizie urmează să fie luată joi, 11 iulie 2024. Premierul României a subliniat necesitatea găsirii unor soluții care să ajute în lupta împotriva drogurilor, dar fără a comite nedreptăți față de persoane nevinovate. Totodată, acesta a menționat că răspunsul la testul antidrog făcut de ofițerii de Poliție trebuie să fie disponibil între 48 și 72 de ore de la INML.

Marcel Ciolacu, anunț despre măsurile legale privind șoferii care consumă substanțe interzise

Astăzi, 8 iulie, premierul României a vorbit la sediul partidului despre situația modificărilor legale privind șoferii care consumă droguri. Acestaa subliniat că găsirea unor soluții este esențială, el urmând să discute cu miniștrii de la Finanțe, Energie, Interne și Fonduri Europene.

„Astăzi, din cest moment merg la Guvern şi am întâlnire cu ministurl Transporturilor, discutăm şi despre Valea Olltului şi despre Tarom, am cu ministrul Finanţelor, cu domnul Boloş, am întâlnire cu domnul vicepremier şi ministru de Interne, cu ministrul Energiei şi cu ministrul Fondurilor Europene.

Discutăm toate problemele şi vedem ce punct trebuie să modificăm joi, în şedinţa de guvern, cu aplicarea legii. Totuşi, trebuie găsite soluţii ca să nu abandonăm lupta împotriva drogurilor, categoric, dar nici să facem o nedreptate prin această luptă, unor oameni nevinovaţi. Categoric, răspunsul trebuie să fie între 48 de ore şi 72 de ore, de la INML. Până acum se făcea imediat dosar, în urma testului făcut. Toate aceste lucruri se vor lămuri joi”, a declarat Marcel Ciolacu.

Totodată, premierul României a subliniat că achizițiile necesare pentru efectuarea acestr teste într-un timp rezonabil nu implică un efort financiar semnificativ.

Citește și: Marcel Ciolacu, răspuns dur pentru șoferii români: „Nu e o catastrofă dacă rămâi fără permis 2 zile”

„E o sumă simbolică pentru Guvernul României, una sau două milioane de euro, o să vorbesc cu domnul Boloş”, a precizat şeful Executivului.

Întrebat despre cazurile în care şoferilor li se ridică permisul pentru că au luat o pastilă de răceală, premierul Ciolacu a răspuns: „Nu s-a întâmplat până acum acest lucru. Dvs puneţi o întrebare ca şi cum s-ar întâmpla acest lucru. Joi vom lua măsurile ca acest lucru să nu se întâmple”.

Citește și: Marcel Ciolacu, promisiune pentru cei 1,1 milioane de români din Spania. „Vor obţine dubla cetăţenie în 2024”