- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcela a renunțat la fabrica de șosete pentru a deveni șoferiță de TIR. Românca locuiește Italia: „Am motorină în sânge”

13 Aug, 11:45 • stefan.vlad
Marcela este șoferiță de TIR și spune că asta și-a dorit de mult timp să facă, însă și-a găsit curajul mult mai târziu. Românca este stabilită în Italia din 2006 și a avut nevoie de zece ani pentru a-și găsi vocația în domeniul transporturilor, după ce și-a ținut permisele de conducere într-un sertar mulți ani.
Marcela a renunțat la fabrica de șosete pentru a deveni șoferiță de TIR. Românca locuiește Italia: Am motorină în sânge

În urmă cu zece ani, Marcela Tauscher a obținut permisele de conducere în România, pentru a deveni șoferiță de TIR, dar nu le-a folosit din lipsă de încredere. Odată ce a ajuns în Italia, femeia s-a angajat într-o fabrică de producție de șosete și lenjerie intimă. După șapte ani în acest domeniu, susținută de prieteni, a decis să își schimbe din nou viața și să lucreze pe camion.

Primul loc de muncă a venit datorită legăturilor unui prieten drag. Am început cu duba, apoi cu tractorul și cu carul. Transportam pachete de lenjerie intimă, dar în 2020 munca a scăzut, și a trebuit să găsesc o alternativă” spune ea.

Citește și: Mihaela s-a întors în țară după 16 ani de Italia și povestește cum era viața la începutul anilor 2000: „Am căutat de muncă pe stradă”

Marcela încurajează tinerele să devină șoferițe de TIR

Acum, românca călătorește frecvent în Europa, cu program săptămânal care include rute între Italia, Olanda și alte destinații. Chiar dacă nu stă foarte mult pe acasă, nu o deranjează acest lucru, pentru că îi place mult ceea ce face.

Am motorină în sânge – spune ea râzând – aveam nevoie doar de curajul potrivit. Cu slujba mea anterioară veneam acasă în fiecare seară, dar aveam mereu ceva de făcut. Astăzi, însă, am mai mult timp disponibil pentru mine, pentru că atunci când mă odihnesc mult în camion mă pot relaxa cu adevărat”, a povestit Marcela, potrivit stiridiaspora.ro.

Femeia, în vârstă de aproape 42 de ani, a creat un grup unde susține și încurajează tinerele să devină șoferițe de TIR. „În ultimul timp am văzut o mulțime de fete tinere noi, în special străine. Așa că am creat un grup Whatsapp împreună cu alți colegi pentru noi „containeriști”, pentru a ne ajuta reciproc. Schimbăm informații utile și sfaturi, astfel încât noii recruți să știe că pot conta pe sprijinul nostru. Nu este suficient să apropiem femeile de sector; obiectivul este să ne asigurăm că acestea rămân. Contribuția mea este să le ajut să vadă frumusețea acestei profesii.” explică ea.

Dacă aș câștiga la loterie, tot la camion m-aș întoarce

Pe lângă această pasiune pentru camioane, Marcela spune că îi plac plimbările în munți și activitățile sportive: „Există adesea timpi de așteptare pentru încărcare sau descărcare. Profit de acest timp pentru a merge la plimbare sau pentru a face exerciții folosind benzile elastice de pe camion”.

Își iubește atât de mult meseria, încât, dacă ar câștiga la LOTO, tot același lucru ar face, nu se vede în alt domeniu. „Dacă aș câștiga la loterie, mi-aș lua o lună de vacanță, dar apoi m-aș întoarce în camion”, încheie românca pentru sursa menționată mai sus.