- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mare atenție la escroci, după recalculare! Pensionarii s-ar putea trezi cu „gaură” în buzunare!

12 Aug, 15:00 • Bugiu ⁠Ana Maria
Casa Națională de Pensii avertizează românii să aibă mare grijă la escrocii care se arată după recalculare. Deja au fost făcute primele „victime”.
Mare atenție la escroci, după recalculare! Pensionarii s-ar putea trezi cu „gaură” în buzunare!

În această perioadă, pensionarii trebuie să aibă mare grijă la escroci. Aceștia vor profita de recalcularea pensiilor și vor încerca să păcălească persoanele vârstnice cu tot felul de șiretlicuri, pentu a le lua cât mai mulți bani, transmite Antena 3 CNN.

Casa Națională de Pensii a primit plângeri într-un număr foarte mare,d e la cetățenii care deja au fost înșelați. Se pare că una dintre metodele pe care le aplică este să se dea drept funcționari publici și să îi convingă să-și deschidă conturi bancare.

Aceștia încercau să obțină datele confidențiale ale pensionarilor pentru ca, mai apoi, să îi lase fără economii.

Te-ar putea interesa și: Cum ne protejăm banii și datele când plecăm în vacanță? Indiciile care îi dau de gol pe escroci

foto: mare atenție la escroci, după recalculare

Mare atenție la escroci, după recalculare!

Casa Națională de Pensii avertizează pensionarii că toate acestea sunt tentative de fraudă și că niciun funcționar al instituției nu a făcut astfel de apeluri.

Mai mult decât atât, CNPP îi îndeamnă pe pensionari să ignore apelurile de această factură și, în cazul în care doresc informații cu privire la pensii, să le solicite personal.Taloanele cu noile sume vor ajunge către aceștia după 1 septembrie.

Peste 3 milioane de pensionari vor beneficia de pensii majorate începând cu 1 septembrie 2024, când va intra în vigoare noua lege a pensiilor.

Mulți pensionari vor primi bonusuri, inclusiv cei care au avut parte de sporuri sau alte venituri ocazionale, care nu erau incluse în calculul pensiei până acum.

Escrocii folosesc metode, în special, digitale, pentru a lăsa fără bani pensionarii și nu numai. De la apeluri telefonice la mesaje care vor să pară oficiale, până la abordări pe rețelele sociale, toate acestea pentru a mai „ciupi” câteva sute de lei.

Casa Națională de Pensii recomandă ca persoanele vârstnice să fie extrem de atente, să nu furnizeze informații personale de niciun fel și să se prezinte personal la CNPP dacă au neclarități sau dacă doresc alte informații.

În cazul în care „se trezesc” cu astfel de apeluri sau mesaje, pensionarii sunt îndrumați să contacteze imediat insituțiile oficiale pentru a verifica veridicitatea surselor din care provin apelurile.

În momentul de față, autoritățile investighează toate cazurile raportate și colaborează cu poliția pentru a-i sancționa pe cei implicați în astfel de activități ilegale.

Te-ar putea interesa și: Mare atenție la promisiunile făcute de escrocii „ascunși”. Te vor lăsa fără bani imediat