- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mare atenție la taloanele de pensii după recalculare! Pensionarii pot intra în capcană

16 Aug, 09:30 • Bugiu ⁠Ana Maria
Chiar dacă procesul recalculării pensiilor s-a finalizat și de la 16 august românii își vor primi taloanele de pensii, alături de decizii, aceștia ar putea crede că orice problemă observată ar putea fi contestată. Însă aceasta ar putea fi o „capcană”.
Mare atenție la taloanele de pensii după recalculare! Pensionarii pot intra în capcană

Recalcularea pensiilor a fost finalizată în această săptămână. De astăzi, 16 august, Poșta Româna va distribui noile taloane de pensii, alături de deciziile de recalculare. Sunt mai mult de 4,5 milioane de pensionari care așteaptă cu sufletul la gură aceste vești. Cei mai mulți dintre ei cred că dacă vor observa nereguli, le vor putea contesta, însă ar putea să pice în „capcană”, potrivit bugetul.ro.

Pensionarii vor observa că pe act scrie „decizia poate fi contestată în termen de 45 de zile de la comunicare, la instanța judecătorească”. Însă dacă nu depuneți cererea, decizia va fi definitivă și veți putea rămâne cu suma greșită, calculată de către CNPP.

Daniel Baciu, președintele Casei de Pensii, a anunțat că este posibil să apară erori, deoarece angajații CNPP au muncit foarte mult pentru a termina cele peste 4.600.000 de indemnizațiii.

Te-ar putea interesa și: Pensiile care nu se vor majora începând cu 1 septembrie. Unii vârstnici vor avea parte de surprize neplăcute

pensii

foto: taloane pensii

Mare atenție la taloanele de pensii după recalculare!

Potrivit informațiilor oferite, aproximativ 82% din pensii vor fi majorate, ceea ce înseamnă aproape 3,8 milioane de oameni vor primi taloanele cu valori mai mari ale pensiilor. Ceilalți 18% vor avea aceeași sumă ca până acum, deoarece legea spune că nicio pensie nu va scădea în urma recalculării.

Șeful CNPP asigură cetățenii că vor exista și măriri de 200%, dar în medie vor fi de de 27%, respectiv de 622 de lei.

Pensiile au fost majorate astfel:

  • între 1 lei și 500 de lei: 2 milioane, peste jumătate din numărul lor total
  • între 501 și 1.000 de lei: 1.033.580 de pensii
  • între 1.001 și 2.000 de lei: 720.000
  • între 2.001 și 3.000 de lei: 83.000
  • peste 3.000 de lei: 7600

Pentru toate aceste majorări, statul va plăti în plus 2,1 miliarde de lei în fiecare lună. Este o sumă enormă, ținând cont că autoritățile acordau indemnizații de 10 miliarde de lei până acum. Cheltuiala aceasta va avea repercusiuni pe term lung, chiar dacă autoritățile susțin că nu ne va afecta economia. Această sumă enormă de bani e posibil să afunde mai mult bugetul sărac pe care îl are țara noastră.

Te-ar putea interesa și: Pensiile cresc de la 1% la 100%. Daniel Baciu, anunțul momentului: „Creşterea medie este de 622 de lei”